dissabte, 24 de gener del 2015

VIETNAM: DIES 97 a 101 - MUI NÉ i NHA TRANG


Deixant Saigón enrrera, agafàvem camí cap al nord, tot parant a Mui Né i Nha Trang on ens esperaven dies de platja i descans.
 
 
MUI NÉ

A Mui Né, situat a 223km. de Ho Chi Minh, ens vem allotjar en un resort...un resort!! Allunyat del poble però a peu de platja, a l'hotel Hon Rom Sunlight Resort (350.000VND amb esmorzar) ens rebien amb fruita de benvinguda, tovalloles amb formes decoratives i aire acondicionat...un luxe!! És la millor habitació en la que hem dormit fins ara, sens dubte.

Detall a l'habitació
Fruita i aigua de benvinguda
La platja de Hon Rom des de l'Hotel
Pescant a la costa

La previsió de parar en aquest petit poblet costaner era per visitar les seves dunes de sorra vermella i blanca però vem aprofitar que teníem planejat quedar-nos-hi dos dies per profunditzar entre la seva gent, perdre'ns entre els carrerons i viure el seu dia a dia.

Les dunes amb el mar de fons
 
 
Pots deslliçar-te per les dunes llogant aquests plàstics
 
Parlem d'un poble dedicat a la pesca, on la venda del peix capturat, la producció de salsa de peix* (nuoc mam) i el peixet assecat al sol són els seus productes estrella, i també de la gastronomia vietnamita. Si t'acostes a la llotja pel matí podràs veure tota aquesta activitat marinera en estat pur.

Terrines produint salsa de peix
Assecant el peix
Cada matí les dones esperen impacients a peu de platja l'arribada dels vaixells dels marits perquè són elles les encarregades de vendre a la llotja la pesca capturada. Mentrestant, ja a terra, toca netejar a fons la Thung Chai, barqueta típica d'aquesta zona que té forma circular.



Una de les altres visites que vem fer va ser al Rierol de les fades. Es tracta d'un petit rierol que travessa un bosc de bambú entre dunes de sorra vermella. Diuen que aquestes dunes i l'erosió de les pedres properes recorden al Gran Canó del Colorado en versió miniatura. I és que aquí, el de menys és arribar al mini xorro d'aigua que es troba al final del recorregut (poder passa desapercebut hi tot!) o a la platja (si la profunditat del riu t'ho permet!) perquè, sens dubte, lo millor d'aquesta visita és realitzar l'agradable i amena caminata fins la font, entre rius, bosc i dunes.
 
Dunes vermelles amb vistes al bosc
 
El rierol

El Jordi jugant amb l'aigua

Les pedres erosionades
I un estruç...i és que si vols pots fer una cavalcada sobre un d'aquests animalons
 Si es té sort durant l'estada us sorprendrà una imatge espectacular: el mar ple de barquetes. És l'anomenat “Poble Pescador de Mui Ne” (Mui Ne Fishing Village), una immensa congregació de barquetes de pescador que depenent l'estació de l'any i els vents que bufin canvien la seva ubicació. És molt curiós de veure perquè són multitud les barquetes que s'amunteguen a la costa, quasi hi ha espais en que no és pot veure ni el mar.

El poblet pescador de Mui Né de dia...
...i a la caiguda del sol
 
CURIOSITAT*: La producció de nuoc mam (salsa d'anxova i calamars) és un procés llarg, lent i complex. Un cop els calamars i les anxoves estan netes, ho col·loquen dins d'uns grans recipients en escabetx amb capes de sal. Passats entre 8 mesos i un any ho recullen, ho deixen assecar i ho embotellen.


NHA TRANG

6 hores més de bus i arribàvem a Nha Trang, una petita ciutat amb una quilomètrica platja, i amb milers i milers de russos!! Crec que no vem veure cap altra turista que no fos rus! Nha Trang és Russilàndia en tota regla!!

Degut a aquest accés de turistes grandots i rossos, els rètols dels establiments, els menús, els mapes de la ciutat o els senyals estaven en rus!! Inclús els venedors se't dirigeixen a tu en aquest idioma, directament. Buuufff!!

L'endemà matí va ser dia de platja, d'onades, de sol, i per la tarda vem anar a visitar la catedral i donar una volta per Nha Trang. Al dia següent el sol estava amagat així que “tocava” més caminates per la ciutat.

La platja de Nha Trang
Tranquils! La platja està controlada amb aquest trio

La catedral

Els murs que envolten la catedral són plens de lapides


El Jordi i el seu nou amic
Jugant una partideta mentre esperen al proper client
Night Market

En resum podem dir que és un indret per fer turisme de sol i platja amb poc ambient vietnamita i massa ambient rus on la ciutat no ofereix masses més atractius que una immensa platja amb grans i divertides onades que, com et descuidis, et desmunten.


CURIOSITAT: Aquí vem provar per primer cop la carn de cocodril!!



INFO: A Nha Trang vem haver de “tornar a la terra” i allotjar-nos en un hotelet, l'HT3 (220.000VND – Hab. doble amb bany privat).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada