dijous, 11 de setembre del 2014

NEPAL: DIES 17, 18, 19 i 20 - TREKKING ANNAPURNA

El 7 de setembre iniciàvem l'ascens al Poon Hill, una de les rutes més conegudes de l'Annapurna, a la serralada de l'Himalaya. Quins nerviiiss!! Com ho portarem? aguantarem? resistirem? tindrem moltes "agujetas"? ens ajudaran les hores al gimnàs? ens farà mal temps? Aquests eren els nostres principals dubtes abans de marxar cap a la muntanya.
 
Dia 1: De Pokhara a Ulleri
Són les 7h del matí, esmorzem algo a l'hotel i agafem un taxi (1300NPR per 50 km) fins l'inici de la ruta, és a dir, fins a Nayapul. Un petit poble punt de partida per arribar al Poon Hill, el cim de la ruta que hem escollit per fer perquè és una de les menys sacrificades a nivell físic i alhora una de les més curtes, uns 5 dies.
 
El primer dia teníem la intenció de fer Pokhara-Nayapul (1.070m)-Tìkhedhunga (1.520m) però al arribar a Tikhedhunga vem decidir dinar i seguir endavant amb la ruta perquè ens trobàvem força bé d'ànims i d'estat físic. I va ser un encert.

El Jordi creuant un pont
Després de pujar les més de 3.000 escales de pedra totalment irregulars que separen un poble de l'altre vem arribar a destí: Ulleri (2.020m). Des de Nayapul havíem trigat 6hores (amb descans de 45minuts per dinar) i ara sí que estàvem cansats. Així que vem fer nit a la Meera GuestHouse (200NPR Hab. doble amb bany i aigua calenta), i és que a la muntanya els allotjaments són molt més econòmics que a la ciutat però l'inconvenient (si és que ho és...per nosaltres no ho va ser) és que "t'obliguen" a fer els àpats en el seu establiment perquè els preus són més elevats (pujar-ho fins allí ja ho val) i així d'alguna manera ho compensen.
 
Dia 2: D'Ulleri a Ghorepani (2.860m)
La ruta del segon dia implicava molta menys distància entre poblats, tot i que la dificultat era major a la del dia anterior. Vem trigar 3h 44min en realitzar el trajecte. Gorepani és el poble més proper a l'anhelat Poon Hill, punt des d'on, amb sort, pots divisar tota la serralada dels Himalayes. A l'arribar feia bastanta fresca així que vem buscar ràpid allotjament (See you Lodge - 50NPR Hab. doble amb bany, aigua calenta i wifi) i vem passar-nos la tarda a la vora del foc al menjador del Hostel, xerrant amb una parella d'alemanys que intentaven arribar al Camp Base (ABC). Una amena tarda d'intercanvi d'opinions, riures i recomanacions!
Ja som a Ghorepanii!
Dia 3: Ghorepani - Poon Hill (3.210m) - Ghandruk (1.940m)
A les 5h del matí sortíem de l'hotel en direcció al Poon Hill, amb l'esperança de poder veure les famoses vistes. Ja ens havien advertit que seria quasi impossible veure algo però les ganes que teníem van fer que ho volguéssim intentar tot i les advertències. Però no vem tenir sort. El cel estava completament emboirat, no es veia res, i a sobre va començar a ploure. Així que vem decidir donar mitja volta i tornar a l'hotel fins que amainés la pluja per iniciar la ruta prevista pel dia.
 
Una foto del Machhapuchhare aconseguida el dia anterior!!
Vem esmorzar fort perquè ens esperaven unes 7h de caminata, així que a agafar energia i cap a Ghandruk! El camí era algo diferent als anteriors; vem passar de només pujar escales a pujar-les i baixar-les constantment tot travessant la jungla i envoltats en molts moments de rierols i cascades...una passada de paisatges!! Allà, al mig del "no res", ens hem creuat amb una parella d'italians que vem conèixer a Khajuraho (Índia)...quina gràcia i quina casualitat!
La jungla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Impressionants cascades
 
 
 
 





De camí a Ghandruk, abans d'arribar a Tadapani (2.630m) vem passar per una zona coneguda com el Poon Hill II (està a la mateixa alçada i es pot veure els Himalayes) però vem córrer la mateixa sort que el dia anterior: massa emboirat.
 
A 3.200metres...i les muntanyes on són?
Aquest cop el temps de camí va ser molt superior: 7h29min, amb un "break" de 35minuts per dinar a Tadapani.
 
Dia 4: De Ghandruk a Nayapul
Això s'acabava. El trekking arribava al seu punt final. I com a comiat un descens no massa exigent que ens ha costat 5h05min. Un camí bastant agradable (a excepció de diversos trams amb inclinades escales) acompanyat de diverses parcel·les d'arròs, de milers de papallones i llagostes, i de les odiades "sanguijuelas" (hem tingut sort i no n'hem alimentat cap). A l'hora de dinar ja érem a Nayapul així que hem aprofitat per menjar alguna coseta i bus local cap a Pokhara, on estava caient una important tromba d'aigua.
Camps d'arrosars
La Judith baixant escales
 
Han estat 4 dies de pura naturalesa, on ens hem adentrat en boscos, cascades, rierols, jungla i petits poblats de muntanya...un goig de vistes!! Llàstima que degut a la densa boira no poguéssim veure la fantàstica panoràmica dels Himalayes, però ja sabíem que això podia passar. És temps de monsons i ja bastanta sort hem tingut que pels camins de la ruta les pluges no han estat massa intenses. Ha estat una gratificant experiència que ens ha permès gaudir de la naturalesa al 100%. I a sobre hem descobert que no estem tant malament de forma!

La nostra intenció (i previsió) era realitzar la ruta en 5 dies però li hem agafat el "gustillo" i el ritme a la muntanya i finalment han estat 4 dies per l'Annapurna.
 
Hi ha moltíssimes rutes possibles a fer per l'Àrea de Conservació de l'Annapurna. Depenent dels dies que vulguis estar i de la dificultat del terreny a la que et vulguis enfrontar, pots escollir una ruta o una altra. N'hi ha moltes!  Pots anar-hi amb guia i/o amb portador (persona que et carrega la motxilla durant tot el trek) però nosaltres vem decidir viure l'aventura els dos sols, sense guia ni portador. Els camins estan bastant senyalitzats i si en algun cas hem tingut dubtes de cap a on tirar ho hem preguntat. La nostra ruta és una ruta bastant freqüentada i cada cert temps ens anàvem trobant als mateixos muntanyistes que feien la mateixa ruta que nosaltres.

**CURIOSITAT I: Com ja us havíem comentat amb anterioritat, els preus de les begudes i aliments augmenten a mesura que augmenta l'altitud. Per a que us en feu una idea l'aigua (ampolla d'un litre) a Pokhara val 25NPR a tendes i fins a 45NPR a restaurants i hotels; a Nayapul ja són 60NPR, a Ulleri 70 i a Ghorepani 80. Arribem al punt més llunyà (Tadapani) i el seu valor ja puja a 120NPR i 90NPR si ets a Ghandruk . A més a més, tenen establert un bon sistema de conservació del medi ambient que consisteix en reomplir les ampolles de plàstic d'aigua mitjançant bidons (com els que podem trobar en algunes oficines) amb l'objectiu de reciclar i alhora intentar preservar el medi ambient  (val el mateix  o més barat, depenent del lloc, que comprar-ne una de nova). Diem intentar perquè sembla ser que encara queden descerebrats pel món perquè lamentablement ens hem trobat més d'una ampolla i més d'un envoltori de snack llençat pel camí. Una veritable vergonya que encara existeixi gent que no tingui cura de la naturalesa.
 
**CURIOSITAT II: La sensació d'humitat a la muntanya era brutal, sobretot a Gorepani i Gandruk. Semblava que estiguessis mullat tot el dia. I ho notaves tot hiperhumit: les parets, la roba, els llençols, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada