dimarts, 7 d’octubre del 2014

MALÀISIA: DIES 38 a 45 - ILLES PERHENTIAN

 
Ja som a les Perhentian!! No tenim res més a fer que descansar, relaxar-nos, platjeta, sol, descansar, menjar, descansar...quin estrès mare meva!!

Longbeach a l'Illa Kecil de Perhentian

Les Perhentian són dues illetes d'ensomni rodejades de magnífiques platges, vegetació i fauna marina (hi ha milers de peixos!!). L'aigua està bastant mes calenta que al mediterrani, cosa que feia que estiguéssim tot el dia a l'aigua; també influïa força la intensitat del sol, que als 5 minuts ja tens la sensació que t'estàs cremant sencer i necessites refrescar-te urgentment. Els 4 primers dies el sol no ens va donar treva però, a partir del cinquè, les pluges van començar a aparèixer pel vespre i durant el dia alguns núvols filtraven els rajos solars i teníem un clima ideal per fer el ronso a la platja.
 
Coral Bay, a l'altre cantó de l'Illa

Ancora, barqueta, port

Al fons, l'Illa de Rawa, no habitada
Nosaltres ens hem allotjat a l'illa petita, la Kecil perquè és la que s'ajustava al que buscàvem: illa dels joves i motxillers (l'altra és més per famílies), poder fer el curs de submarinisme, preus més econòmics.

El diving center on ens vem dirigir al arribar per contractar el curs també oferia paquets amb allotjament inclòs així que allí ens vem quedar: al Matahari chalet; una caseta de fusta (longhouse) que estava força bé encara que no disposàvem d'aigua calenta i l'electricitat era limitada però, a canvi, estàvem rodejats d'animalons amb els que jugar una estona: mosquits a punta pala, geckos, papallones, granotes de totes les mides i monitor lizard (llangardaixot de metre i mig que te'l trobes per tot arreu).

Monitor Lizard, el nostre veí

Traient-nos la llengua

El Jordi ha aprofitat per fer el Curs d'Open Water de submarinisme i jo (Judith), per fer una immersió.
El Jordi equipat per fer una immersió

També hem realitzat un tour d'snorkelling (Long Trip - 30MYR per unes 5 hores) que ens ha permès veure: tortugues, un petit tauró, coral i moltíiiisims peixos!! Malauradament se'ns ha espatllat la càmara aquàtica i només disposem de fotografies de les tortugues:


La preciosa tortuga

Nedant amb la tortuga


Primer pla
 
    Llàstima de la sensació que en pocs anys aquest "paraís" deixarà de ser-ho perquè es veuen edificis en construcció, destrossa del paisatge natural, deixadesa de brossa, etc., és a dir, poca o molt poca consciència ecològica. Però, tot i això, la immensitat del seu fons marí és espectacular i digne de veure.

    Bassa plena de merda amb un monitor lizard, el veieu??

     


1 comentari: