divendres, 13 de març del 2015

FILIPINES: DIES 146 a 151 - ILLA de PALAWAN


El primer dia va ser un dia de desplaçament. Ens llevàvem a les 5h30 del matí, a Bali, per agafar l'avió destí Manila, on hi arribàvem passades les 12:30 del migdia. Allà, a l'aeroport, vem dinar i vem esperar a que es fessin les 17:30h per tornar agafar un altre vol a Puerto Princesa, a l'Illa de Palawan, a la zona de les Visayes centrals. Era vespre quan arribàvem a l'EJ Pensión House (820PHP -hab. doble amb esmorzar) així que vem fer un sopar ràpid i a descansar que el dia s'havia fet força llarg.

 
Palawan, ja som aquí!
Superrebuda del propietari del hostel

PUERTO PRINCESA
De Puerto Princesa el que més ens interessava visitar era el Parc Nacional del Riu Subterrani, una de les 7 maravelles de la naturalesa (des de 2011) i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco (des de 1999) però s'ha de reservar amb temps perquè l'accés diari de persones és limitat així que nosaltres ja havíem fet els deures i aterràvem a Puerto Princesa amb el tour al riu subterrani confirmat per l'endemà matí.

Anar al Riu Subterrani es pot fer mitjançant un tour des de Puerto Princesa o bé anant pel teu compte en transport públic (en aquest cas és recomanable fer nit a Sabang). Com que teníem previst només fer un dia a la ciutat vem considerar que la millor opció era contractar el tour tot i que aquest sigui car, força car (25€/pax, dinar inclòs).

Altre cop ens llevàvem a les 5:30h perquè ens recollien ben d'hora (a les 6:30h!) ja que arribar fins a Sabang (poble proper al riu) suposa 1h30-2h de desplaçament i entrar-hi no és qüestió de una petita cua d'accés. Un cop allà ens vem haver d'esperar una bona estona (més d'una horeta) a que ens toqués el nostre torn, poguéssim pujar-nos a l'embarcació que ens aproparia al Parc Natural del Riu Subterrani (on es troba la cova/riu -uns 20min. en barca-) i, finalment, agaféssim una altra barqueta que ens endinsaria en la cova, navegant sobre el riu subterrani més llarg del món (8,2Km.).

El Riu Subterrani és, a l'igual que la Badia de HaLong, i com ja hem dit anteriorment, una de les 7 meravelles de la naturalesa i ja només per aquest motiu mereix una visita assegurada. Està ubicat dins del Parc Natural del mateix nom i el formen un ecosistema selvàtic i un serpentejant riu subterrani que desemboca al mar. Navegar-lo és fer-ho a través d'una immensa cova de pedra calcària, completament fosca, sense entrades de llum, on s'hi pot gaudir de la naturalesa al màxim, observant les creatives formes que generen les estalactites i estalagmites, l'aigua i el carboni en l'interior de la cova. Un dels regals que ens ofereix la naturalesa de fa més de 20 milions d'anys.
El Riu Subterrani
No sabem posar tant bé com ells...
 

...però ho vem intentar :p
PrecauSióoon amigo conductooorr...

 
EL NIDO
L'endemà matí agafàvem una furgoneta que després de 6hores (d'interminables corbes!) ens deixava a la terminal d'autobusos d'El Nido. D'allà al centre del poblet s'hi pot anar caminant (uns 20min.) però nosaltres vem preferir agafar un trycicle (transport típic filipí) que per 80pesos ens va deixar a la porta del hostel.

Diuen que El Nido està desbancant a la famosa platja de Boracay, per la seva bellesa i fauna marina. I no és d'estranyar perquè les seves platges són fantàstiques: tranquil·les, cristal·lines, vives.
 


El primer dia a la zona nord de l'Illa de Palawan el vem emplear en caminar i recórrer tranquil·lament les platgetes que comencen passat el poble d'El Nido, per acabar a la platja de Les Cabanyes, 8Km. després. Aquesta petita ruta ens va portar tot el dia perquè caminàvem tranquils, passejant, gaudint, xerrant amb les nenes locals que sortien de l'escola, fent una capbussadeta a l'aigua, observant. Sense presses.  
Les Cabanyes
 


 
Pel segon dia havíem planejat i contractat fer un tour, el A, de dia complert amb dinar inclòs (800+200pesos*). Dubtàvem si fer l'A o el C (pots escollir entre A, B, C i/o D - totes les agències els anomenen així) però a causa dels forts vents pel tifó que s'aproximava (tocava aigua en pocs dies) i per la gravació del reality Supervivientes d'Holanda, dos dels punts a visitar del tour C no eren accessibles així que ens vem decantar per l'A. I ens va agradar molt...millor dit: ens va encantar!! El dinar va ser un tiberi i els spots (punts a visitar) una meravella: la Big lagoon, Small lagoon i secret lagoon a l'illa Miniloc, Shimizu Island on vem menjar i, per a finalitzar, la 7 commandos beach ubicada darrera la platja d'El Nido.
La marea estava alta i ens vem haver de mullar per arribar a les barques
Small lagoon



Més nemos!!

A 7 Commandos

L'últim dia a les afores del poble feien un festival de música i danses tradicionals totalment enfocat al turista i, com a nosaltres no ens acaben de convèncer "les turistades", vem preferir acostar-nos a la platja de Nacpan, a 45min. del poble, a prendre una miqueta el sol i observar els seus paisatges. Vem comprar un pollastre a l'ast, vem “llogar” un conductor de trycicle (700pesos i ens va esperar 5h) i... a passar el dia a la platja a “lo dominguero”! I que bé ens ho vem passar recorrent la llarga platja, pujant al turó a gaudir de la fantàstica vista panoràmica, llegint i fent el llangardaix a la sorra. Banyar-nos no ens vem poder banyar perquè degut a la seva ubicació (a  mar obert) i la mala mar d'aquell dia, les onades eren massa fortes i hi havia "bandera vermella". Tot i això, el dia va ser fantàstic.
La platja principal de Nacpan
Una mica petita, no?
El turó des d'on s'observen unes vistes fantàstiques de les twin beach
I aquestes són les dues platges de Nacpan



 
Se'ns acabava la nostra estada a Palawan i de tornada a Puerto Princesa per agafar l'endemà matí un avió cap a l'Illa de Cebú ens va caure un bon xàfec, pel que el trajecte en bus es va allargar una mica més del previst. Tot i el temps, a l'arribar vem sortir a visitar la ciutat de Puerto Princesa, considerada en diverses ocasions com la ciutat més neta i verda de Filipines. 
 
En definitiva, l'illa ens deixava un molt bon sabor de boca gràcies als seus paisatges, les seves platges i la seva acollidora gent.
 
 

*El tour valia 800pesos però a aquest cost se li ha d'afegir una taxa per valor de 200pesos per accedir al Parc Natural. Quan finalitzes el tour se't entrega un comprovant de pagament amb el teu nom perquè aquest “impost” abonat té validesa d'un mes a l'illa. Per tant, si vols fer més d'un tour només l'has de pagar un cop.


INFO: Tant els aeroports d'Indonèsia com de Filipines tenen una taxa anomenada “Airport Fee” que no sabem exactament per a què es destina però si sabem que s'ha de pagar cada cop que agafes un vol de sortida. La quantitat varia segons l'aeroport i el destí: deixar Bali ens va suposar 200.000IDR/pax i deixar Filipines ens generarà una despesa de 550PHP/pax.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada