dijous, 29 de gener del 2015

VIETNAM: DIES 102 a 108 - ZONA CENTRAL: HOI AN, DA NANG i HUÉ


HOI AN

A Hoi An, situat a la zona central de Vietnam, hi arribàvem amb un night bus procedents de Nha Trang, un trajecte que havia durat més de 12hores per recorrer els 561 km de distancia que separen aquestes dues ciutats.

Hoi An és un petit i pintoresc poble, a vores del Mar de la Xina, on s'hi respira un ambient de poblet tranquil i encantador. A més a més, les seves múltiples influències xines, japoneses i franceses li han valgut el reconeixement de poble Patrimoni de la Humanitat. És a dir, parlem d'un poblet bonic.

Important port pesquer entre els segles XVI i XVIII, actualment Hoi An segueix conservant intacte el seu casc antic o el pont cobert japonès, de 1593, que unia els dos barris comercials del poble. Si a aquest li afegim les seves colonials casetes, els diversos ponts de fusta que travessen els diferents afluents, i la seva amable gent, fan que aquest poblet sigui d'aquells que t'hi quedaries a viure.

 
Un dels dos altars que hi ha a l'interior del pont
 
A nivell cultural no hi destaquen masses atractius més dels ja citats, poder la platja de Cua Dai o les antigues cases tradicionals que avui en dia es poden visitar. Però precisament no és això el que ens ha atrapat de Hoi An sinó el voltar sense rumb pel seu casc antic, només passejant i observant, això és el que fa d'aquesta població un lloc amb màgia i essència.


 
Reposant forces en el descans del reportatge fotogràfic nupcial
 


Carrers ja preparats per la lluna plena
Barquetes, sota el pont, resguardant-se de la pluja

 











En un parell de dies tornava a haver-hi lluna plena i, per a l'ocasió, omplen els carrers de làmpades de colors il·luminades. I si el poblet és encantador sense aquesta romàntica il·luminació, imagineu-vos amb ella!! No ens ho podem perdre!!
 
L'únic inconvenient amb el que ens vem trobar va ser que a causa d'un tifó a Filipines i de l'estació plujosa de la zona, ens va ploure des del minut cero...I no va parar durant els dos dies que hi vem ser. Això va “dificultar” les nostres passejades però no per la pluja vem deixar de fer-les.

La segona visita a aquesta romàntica localitat va ser per la lluna plena del 5 de desembre, amb una moto des de Da Nang (uns 50min. aprox.), seguia plovent (encara que no fort) però el temps no va impedir que se seguís endavant amb la festa de la lluna plena.

És tradició que durant les nits de lluna plena els carrers s'adornin de fanalets de colors i les tendes baixin la intensitat de les seves llums per donar més protagonisme a les "lanterns". A més, també és popular acostar-se al riu a deixar-hi una espelma com a símbol de bona sort, però això ja ens va semblar més una "turistada" que una altra cosa.



El pont il·luminat

Espelmetes
Tendes decorades amb les làmpares de colors
Una partideta és una partideta, a la llum de la vela o com sigui
A causa de les fortes pluges el riu s'havia desbordat i les espelmetes circulaven pels carrers

 
CURIOSITAT: Com a curiositat direm que dins de Hoi An no està permesa la circulació de vehicles al centre històric, el pas és restringit només a motos (subejcte a horari) i bicicletes això fa que l'ambient sigui més relaxat i no hagis d'anar patint per la teva integritat a cada instant com passa a d'altres ciutats vietnamites.

APUNT: Si tens pensat fer-te un tratge a mida Hoi An és el lloc, allà hi trobaràs multitud de tendes dedicades a la confecció de roba i sabates a mida.

INFO: Vem allotjar-nos a Longan Homestay, en una amplia habitació amb bany privat per 10,76€/nit, propietat duna família sempre atenta amb nosaltres. I tornaríem!
 

 
DA NANG
 
Da Nang és la major ciutat portuària de centre i sud de Vietnam, però nosaltres no hi èrem pel seu port sinó pel seu aeroport. Teníem un vol des d'allà en un parell de dies així que vem aprofitar per conéixer les seves famoses muntanyes de marbre.
 
Aquell vespre, només arribar vem anar a passejar a vores del riu, observant els il·luminats edificis que s'erigeixen a l'altre cantó del riu i un curiós pont en forma de drac que va canviant els seus colors. El dia no va donar per massa més.
 
Skyline de Da Nang

L'immens i curiós pont amb forma de drac
de dia
 


de nit

Escultura de marbre amb la lluna al fons

Què ha passat??..


...doncs que estàn jugant una interessant partida al Xiangqi (escacs xinès)

 
 
Per l'endemà havíem llogat a l'hotel (Nom i preu XX) la moto per tota la jornada amb la intenció de visitar la ciutat durant el dia i acostar-nos al vespre a Hoi An per veure la màgia de la llum de la lluna, les espelmes i les lamparetes de colors. I aquest va ser el nostre plan.
 
Si Da Nang és coneguda per alguna cosa és per les seves Muntanyes de marbre, un grup de cinc muntanyes de pedra de marbre i roca calcària que representen els cinc elements: terra, foc, metall, aigua i fusta.
 
La muntanya d'aigua (o Thuy Son) és la més gran de totes i en ella s'hi concentren pràcticament tots els punts d'interès. És per això que només vem visitar aquesta, i perquè només disposàvem d'un matí.
 
A la muntanya hi vem passar tot el matí, visitant els seus temples, coves naturals i miradors. Té una superficie de 15 hectàrees, imagineu-vos si hi havia coses per veure!
 
Vista d'una de les muntanyes de marbre des del mirador



Interior de una de les coves-temple
Accés a la cova-temple
Una de les portes amb detalls de bales a causa de la Guerra

A més, la ciutat també destaca per l'anomenat Pas dels núvols, una alta serralada (sovint enboirada) des d'on es veuen bones vistes de la zona central de Vietnam i del Mar de la Xina, i on s'hi poden observar alhora antigues ruïnes de bunkers i trinxeres de la guerra (nosaltres per la pluja no vem veure res).

Da Nang és també coneguda per ser una petita ciutat dedicada al treball del marbre, on hi realitzen des d'immenses estàtues a petits souvenirs.
 

INFO: Si esteu realitzant ruta per Vietnam abans d'agafar un bus de 16hores de Da Nang a Hanói contempleu l'opció d'agafar un avió perquè el trajecte d'una tant sols una hora i l'import no és massa diferent que el ticket del bus. Nosaltres vem volar per 26€ amb Jetstar.
 

 
HUÉ
 
Però abans d'arribar a Da Nang vem fer un parell de nits a Hué. Només hi seríem un dia complert així que per visitar la seva immensa i antiga Ciutat Imperial (ciutadella), on hi residien els emperadors Nguyen, i algunes de les seves majestuoses tombes vem preferir contractar un tour de dia complet que incloïa totes aquestes visites.

 
 
Al final, passats els murs, està la inaccessible tomba de Minh Mang
Mausoleu de Khai Dinh

Guerrers protectors de la tomba


Pagoda budista

Fent una mica el tonto als miralls del Palau de l'emperador
Milers de detalls d'una de les portes d'accés a la ciutadella

Elegant carrossa als jardins de l'emperador
La tomba d'un dels emperadors de la dinastía Nguyen



Encens
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada