dimarts, 20 d’octubre del 2015

CUBA: DIES 310 a 312 - VIÑALES


Després d'esperar al taxista contractat més d'una hora (ens va donar 3 excuses diferents...) ens traslladàvem a la bonica Vall de Viñales.
 
Res a veure amb l'encant vell i destruït de La Habana, ara tocava endinsar-nos en la tranquil·la zona de l'oest de Cuba, de casetes colorides d'una sola planta, de carruatges de cavall com a mitjà habitual de transport, de plantacions de tabac, de treballadors del camp. És a dir, un contrast bastant espectacular envers el paisatge de La Habana, d'on veníem.
 
A Viñales hi passaríem dos dies complets; un d'ells el dedicaríem a fer una excursió per conèixer la Vall de Viñales i els seus voltants, i l'altre per escapar-nos a Cayo Jutías, preciós.
 
 
L'excursió del primer dia a Viñales, amb una duració d'unes 4hores (6CUC/pax), va consistir en recórrer la verda Vall; la Cueva del Indio (una formació cavernosa que part d'ella es travessa en embarcació); una plantació de tabac (no és època de cultiu però les seves fulles fermentades estaven a l'espera de ser venudes al govern -90% de la producció pel govern /10% restant per consum propi-); una finca agroecològica (res d'especial; era bàsicament un restaurant amb hort); el mural de la prehistòria (pintat sobre una formació rocosa - no cal pagar l'entrada perquè s'aprecia des de l'exterior), un jardí particular i especial, i els miradors dels hotels Jazmines i Ermita.
 
Interior de la cueva del indio

La cova


Petita pinya

Curiositats al jardí botànic

Mural de la prehistòria

Secat del tabac

llavors de tabac

La Vall de Viñales
Després de dinar passejàvem per aquesta petita ciutat per conèixer els seus carrers, el seu ambient i la seva plaça principal.
 
De bailoteo a la plaça

L'església



 
 











L'endemà, tal i com teníem previst, passàvem tota la jornada a Cayo Jutías, una fantàstica platja paradisíaca a només hora i poc de Viñales.

 
De sorra blanca, aigües transparents i manglars, la platja ens va encantar. Poder al arribar pots pensar que està algo plena però el consell que et podem donar és que en lloc de quedar-te a la zona on s'ubica tothom, camineu i us allunyeu en direcció als manglars perquè allà probablement estareu sols, o quasi...espectacular!!
 
L'antiga carretera...
 

Estava pleee de crancs ermitans
 



Tots estaven concentrats a la mateixa zona


Amb paraigües i tot!!
És l'única activitat aquàtica que els és permesa...


...però amb control
Cayo Jutías és un petit illot, molt proper a l'illa que s'hi accedeix a través d'una estreta carretera, que et permet gaudir d'un paisatge únic, envoltats de mar.
 
 
INFO*: Cuba té multitud d'illots, alguns accessibles per carretera i d'altres només per mar. L'estat cubà no permet als seus ciutadans anar a illots que no s'hi poden accedir per terra per por a que puguin fugir. Tampoc se'ls permet fer snorkel o pescar en barca, entre d'altres coses. Lamentable. Al ser una platja preciosa i d'accés en vehicle, Cayo Jutías és una alternativa habitual pel cubà.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada