dijous, 28 d’agost del 2014

INDIA: DIES 3 i 4 - JAIPUR

Jaipur és una ciutat molt més petita (3 milions d'habitants), més neta i menys sorollosa que Delhi. És coneguda com la Ciutat Rosa (Pink City) pel color de la seva muralla i façanes, un color vegetal similar al de la terrissa. 
 
La gran majoria dels seus habitants són hinduistes per això no sorprèn la gran quantitat de petits santuaris, temples i monuments als seus Déus que s'hi poden trobar pel carrer. A més a més dels petits "temples" que donen la benvinguda a cada casa tots decorats amb colorides ofrenes. 
 
Jaipur és una gran exportadora d'alfombres, joieria (plata) i tèxtil tant a nivell nacional com internacional. D'aquí surt material tèxtil que acaba a les tendes d'una coneguda companyia espanyola de roba. 
 
Des del primer moment ens hi vem sentir agust. Veníem una mica "espantats" de la capital i aquesta gran ciutat ens va acollir calorosament. Teníem pensat quedar-nos-hi dues nits però finalment ens hi vem quedar 4. :D
  

Després d'un trajecte en tren de poc més de 4hores arribem a l'estació de Jaipur. Són passats dos quarts de deu de la nit. Al sortir de l'estació uns quinze conductors de rickshaw ens esperen ansiosos per oferir-nos els seus serveis. Ens toca negociar. Finalment ens decidim per un noi, l'Ali, que ens porta al GuestHouse on tenim reservada la primera nit. És el Vinayak GuestHouse. Allà ens atén un senyor que, després d'omplir tots els documents pertinents per realitzar el check-in, ens mostra amablement la nostra habitació i les zones comuns de casa seva. Era la primera vegada que optàvem per allotjar-nos en un GuestHouse i, la veritat, hem marxat encantats. El tracte és més familiar, directe i calorós així que de ben segur repetirem en aquest tipus d'allotjament.

 
La nostra habitació

Wifi Lounge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Molt amablement el propietari de la casa ens ofereix algo per sopar, tot i que la cuina ja fa una hora que és tancada. Estem morts de gana i cansats així que acceptem, fem un mos ràpid i marxem a descansar.

A l'endemà ens espera l'Ali, el conductor del rickshaw de la nit anterior, per portar-nos a visitar el City Palace; el Jantar Mantar (un observatori astronòmic de 1728 molt interessant, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco); l'Iswari Minar Swaega Sal (Minaret des d'on es podia visualitzar tota la ciutat i els 3 forts que l'envolten) i el Royal Gaitor (antic crematori reial custodiat per simpàtics monos). 

Fent el "guiri" a l'Iswari Minar

Fent el tonto a l'observatori










Vistes de la ciutat des del Minaret

L'observatori de Jantar Manar


Royal Gaitor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada