diumenge, 31 d’agost del 2014

INDIA: DIES 8 i 9 - AGRA

Viatjàvem a Agra amb un sol i clar objectiu: visitar el Taj Mahal, una de les 7 meravelles del món modern. La visita era imprescindible i no ens va decepcionar gens. La ciutat en si no té masses més atraccions; el baby Taj (una reproducció en menors dimensions que el pare de la Mumtz Mahal va fer construir com a mausoleu pels seus pares); l'Agra Fort (no tant espectacular com els vistos amb anterioritat) i altres petites atraccions de menor interès.

Company de viatge al tren
Vem reservar un hotel aprop del Taj, l'Hotel Taj Plaza, però les seves habitacions deixaven molt que desitjar, com és habitual a la Índia: brutícia, aires acondicionats que no funcionen, humitats, deixadesa, etc. Lo bo que tenia l'hotel eren les vistes del Taj des de la terrassa, la seva proximitat amb el monument i el seu chapati (pà), el millor que hem provat fins ara!
 
 
Ens vem llevar a les 4:45h per veure la sortida del sol des del Taj Mahal ja que ens havien recomanat que la millor hora era estar allà a les 5:30h. Hi havia bastanta cua però no hi estàvem mal situats. A les 6:00h van obrir les portes, i un cop passades les mesures de seguretat, tothom es va llençar a la carrera per agafar el millor lloc per les fotos.
 
 
I voilà! Aquí tenim l'obra d'art dedicada a l'amor més impressionant i emocionant que hom hagi pogut fer i veure: el Taj Mahal. Qui més qui menys ja sap la historia que hi ha darrera aquesta meravella així que us en farem 5 cèntims a “modo recordatori” pels més despistats: l'emperador Sha Jahan va fer construir aquesta monumental obra (inici l'any 1630 i finalització el 1648) en honor a la seva esposa morta, coneguda popularment com Mumtaz Taj (“l'escollida de Palau”) durant el part del seu 14è fill. Parlem doncs d'una veritable història d'amor!!


Taj Mahal
El Taj Mahal "amb 2 millores"
Tot i que el reflex del sol no es veu com les fotografies d'internet, el mausoleu segueix sent impressionant i majestuós. Vem contemplar atònits i embadalits el Taj més de tres hores tot fent les seves corresponents milions de fotografies, i és que un monument així no es veu tots els dies!! Amb la boca oberta et quedes!! "Gallina de piel" que se'n diu també!

El que sí se'ns va fer estrany és la grandesa de la seva façana i lo "petit" del seu interior: una ubicació central amb dues tombes (de l'emperador i la seva esposa) decorades amb pedres semiprecioses i marbre blanc. Dins no està permès fer fotos així que us en deixem alguna de l'exterior perquè les gaudiu tant com ho vam fer nosaltres:
 
Vista panoràmica
Accés
Immensitat
On dius?
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada