dilluns, 10 de novembre del 2014

TAILÀNDIA: DIES 61 i 62 - RAILAY

Apropant-nos a Railay des d'alta mar ens va donar la sensació que ens acostàvem a un racó privilegiat que no ens deixaria indiferent. És un poblet costaner pertanyent a la província de Krabi, tallat l'accés per carretera a causa dels alts penya-segats de pedra calcària que l'envolten, fa que la seva entrada només sigui possible per mar.
 
Encara més petit que les Phi Phi, només té un parell de carrerons que connecten les dues platges, i afortunadament no es veu la massificació turística que hi ha a l'illa veïna fet que encara la fa més atractiva als nostres ulls.
 
Posats els peus a terra vem dirigir-nos a buscar uns bungalows que ens havien comentat que estaven força bé (Railay Cabana Bungalow - 300THB amb bany), però abans ens vem parar a preguntar en altres establiments per conèixer l'oferta en cas de que les cabanyes no ens convencessin. I no ens van convèncer del tot, però ens hi vem quedar: estaven ubicades a dalt un bon turonet, eren de fusta (i tenien diversos forats per on entraven bitxitos), no tenia enxufes a l'habitació ni wifi a la zona. Però bueno, només teníem un dia per aquestes platges i volíem exprimir-les al màxim (no perdrem més temps en buscar un altre hostel).
  
Deixades les maletes i "enfundats" els banyadors vem anar directes a provar les seves aigües; no eren cristal·lines com les de Phi Phi però no estaven gens malament!
 
Aquí, el paissatge varia segons les hores del dia; pel matí la marea és més baixa i per la costa en lloc de barquetes ancorades i pots veure camions preparats per moure's per sorra "remolcant" turistes dels vaixells que, per falta d'aigua, no poden apropar-se al petit port. Per la tarda, la imatge canvia totalment, la marea puja i amb ella queden ennuegats els manglars arrelats a la costa.
 
Marea baixa

Remolc de guiris

East beach sense aigua
Barqueta sobre sorra
 
La platja de la princesa (o Pranang) és una de les nostres platges preferides del que portem de viatge. Hi arribes passant entre coves i macacos que esperen una distracció del turista per endur-se el que més els cridi l'atenció, i si el que portes és menjar millor que millor!
 
Pranang beach

El chiringuito

 
 

 
 
 
 
 
Què petits sóm!
 
De camí a la platja...
 
A l'espera d'un despistat
Conten que és diu "de la princesa" perquè a la cova ubicada al fons de la platja hi resideix l'esperit d'una princesa que va morir a Railay. Per això, els mariners hi col·loquen incens, espelmes i ofrenes abans de sortir a alta mar. Al costat mateix de l'incens hi ha moltíssimes figures de "pixilles" de tots tamanys i colors perquè a part de ser la dehesa del mar dels mariners, és la dehesa de la fertilitat de les tailandeses i hi porten aquestes figuretes fàl·liques tant originals quan volen quedar-se embarassades. 
 
 
 
A la mateixa platja vem conèixer al Víctor i la Ana, dos viatgers com nosaltres que ja estaven al final de la seva etapa i amb els que vem quedar més tard per sopar, intercanviar consells i opinions.
 
Abans però, vem anar a veure la posta de sol des de l'altra platja de Railay( la situada a l'oest) amb el Raúl i el Vicenç ja que tornavem a coincidir després de Phi Phi.
 
Posta de sol amb el Vicenç i el Raúl
A part de les seves dues platges, Railay tambés és coneguda entre els amants de l'escalada ja que en ella s'hi pot gaudir de diversos espais naturals adequats per la pràctica d'aquest esport.
 
 
A més a més, si ets actiu, t'agrada l'escalada i les situacions de risc, just abans d'arribar a la platja de la princesa hi ha un accés a un view point i a una llacuna (espectacular ens han dit) que s'hi arriba mitjançant l'adrenalina que portis a sobre i un bon calçat adequat (nosaltres no ens hi vem atrevir) perquè el terreny és de risc i difícil (descens en cordes però sense cap tipus d'arnés o protecció) i com diu el cartell de l'inici del camí es tracta d'un "terreny perillós, sota la teva responsabilitat".








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada