dissabte, 29 de novembre del 2014

TAILÀNDIA: DIES 68 a 70 - BANGKOK Part I

Arribàvem a Bangkok procedents de Ko Tao prop de les 21:00h, després d'11 hores de viatge amb barco i bus (950THB), i el cul ben quadrat. No teníem allotjament però sí el nom d'un hotel que ens havien recomenat unes noies que havíem conegut a Ko Tao, i el vem voler provar: New Siam (370THB - Hab. doble amb bany compartit i amb wifi de pagament). No és per tirar coets però dins de l'oferta hotelera dels "low cost" no estava del tot malament.

El primer dia a Bangkok el vem dedicar gairebé íntegrament a la "búsqueda y captura" de mòbils perquè el del Jordi havia mort feia setmanes i el meu no aguantaria massa més. A mig matí ens vem plantar al Centre Comercial MBK i d'allà no vem sortir fins la tarda; és molt gran i buscàvem uns models determinats de mòbil. Amb la compra a la butxaca, vem passejar tranquil·lament entre passadissos mentre xafardejàvem les tendetes. I, al sortir, allà a les 18h i algo, ens vem trobar un night market als voltants del centre comercial. Volteta i cap al hostel que teníem un trosset de trajecte; arribaríem passades les 22h. Tantes hores? us preguntareu...bueno, és que tot i els milers de tuk-tuks, taxis, moto-taxis i demés vem preferir agafar el transport públic (8THB) perquè ens agrada "mesclar-nos" amb els locals i perquè, de pas, també ens estalviem algunes monedes. A més a més, algunes vegades et trobes amb que no hi ha revisor als autobusos i, per tant, el desplaçament et surt gratuït.

El mega centre comercial
Food market
 
Amb les bossetes preparades per emportar (take away)

Preparant el menjar
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 





En el següent video la conductora semblava que ens preguntés si el bus anava "a tope":
 
 

El segon (i últim) dia de la nostra primera visita a la capital no ha va ser massa productiu a nivell cultural però si que ens va servir per planejar la ruta que ens faltava, buscar allotjaments, horaris de transports, etc. i enviar el nostre primer paquet a casa!! que esperem arribi "sano y salvo" en unes 3-4 setmanes!!
 
Planificar la ruta perquè ens vem donar compte que el visat ens caducava en menys de 15 dies i no ens donava temps a recórrer i visitar tot el que volíem fer d'un inici. La resta del dia la vem dedicar a  visitar un temple que budista que els monges estaven preparant per una boda i a "anar de mercadillos": Chinatown, KaoSan Road i Silom.
 
Esperant l'arribada dels nuvis...

...i la núvia uns carrers més enllà parada en un embús
 
Chinatown i el seu mercat format per estretíssims carrerons abarrotats de gent i de productes, tant que no et deixen ni veure el cel. Vénen de tot: des de pulseretes a fruita, passant per tendes dedicades a la hello kitty o als mitjons. Tot a l'estil "xino".


 
KaoSan Road és el carrer motxiller i turístic per excel·lència, en ell hi trobaràs milers de bars, restaurants i hotels rodejats de tendetes de souvenirs.
 
de dia...

El venedor d'ous

Ggravant un spot publicitari
Pots comprar carnets falsos del que necessitis!

...de nit
I Silom, doncs un altre mercat de tendetes de souvenirs, de diferent estil que el de KaoSan Road però, al cap i a la fi, de souvenirs també. Vem arribar-hi per casualitat, buscant el mercat de les còpies (Patpong) però o no el vem trobar o el que vem trobar no era el que ens esperàvem: petit i només amb un parell de tendetes amb falsificacions, i tot molt d'estrangis.
 
 
A Tailàndia la gran majoria d'hotels i hostels tenen la seva pròpia agència de viatges al costat de la recepció o bé ho gestionen ells mateixos. Per aquest motiu, realitzar una excursió o un desplaçament per compte propi o lliure és força complicat ja que sovint, al gestionar-ho ells, són molt reacis a facilitar-te informació de transports i horaris. Et diuen que no ho saben si no ho contractes amb ells. Sobretot això ens ha passat a Bangkok que a la mínima pregunta ni es dignaven a contestar, t'enviaven directament a l'agència sense fer-te ni cas.

Així que voler anar de Bangkok a Sukhothai i de Bangkok a Ayutthaya ens va suposar una tasca addicional de cerca d'informació: de com arribar-hi, amb què i quan. Però amb la info a la mà ja ho teníem tot per marxar cap a Sukhothai: bus (el nº3) fins l'estació de Mochit 2 i allà un altre bus que, després de 7h, ens deixaria a Sukhothai. L'última hora abans d'arribar al poblet, mentre el Jordi dormia, jo me l'he passada embadalida contemplant el cel estrellat. Preciós!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada