dimarts, 25 de novembre del 2014

TAILÀNDIA: DIES 63 a 67 - KO TAO

Ko Tao significa illa tortuga en tailandès i s'anomena així per la seva forma (contorn de l'illa) ja que s'assembla a la d'una tortuga. És un dels indrets més populars pels turistes i entre el món del submarinisme degut a les seves aigües, la seva fauna marina i a la quantitat indeterminable de diving centers que hi ha amb preus realment econòmics. Tot i això, és l'illa més petita i tranquila de les tres que formen el Golf tailandés: Ko Tao, Ko PhaNgan i Ko Samui.
 
A la petita illa hi arribàvem passades les set de la tarda, després de creuar el país des del Mar d'Andamán (Railay), desplaçant-nos en longboat, mini-van, autocar i speedboat. Amb tant de trajecte (12hores) s'havia fet tard i estàvem cansats així que només sortir del moll vem anar directes a llogar una moto (200THB/dia) per anar cap a la Guesthouse que ens havien recomanat (AJPGuesthouse - 300THB/nit). Allà hi vem fer només una nit perquè estava al centre del "moviment nocturn" (se sentia força soroll) i no ens va acabar de convèncer així que l'endemà a primera hora sortíem en "busca i captura" d'un allotjament on passar la resta d'estança a l'illa.

Tot i que estàvem en temporada baixa (quedaven dies per començar la temporada alta) els hotels/hostels estaven força plens així que ens va tocar caminar i preguntar durant tot el matí fins finalment trobar el que seria la nostra "casa" per les properes 4 nits: el Hotel Tropicana Resort (400THB - Hab. doble i bany privat).

Durant els quatre dies que hem estat a l'illa hem aprofitat per banyar-nos a diverses platgetes (no tant espectaculars com les Phi Phi o Railay), fer un parell de rutilles amb la moto per conèixer l'illa de dalt a baix (són uns 21 km. però les carreteres estan en força mal estat a la part est de l'illa -fet que fa difícil arribar a algunes platges-), visitar poblets i mercats locals, quedar amb uns i altres, veure el Madrid-Barça, el Jordi treure's l'Advance de submarinisme, jo fer una classe de ioga, intentar veure postes de sol i vistes panoràmiques i descansar. I és que cinc dies donen per molt!! Aquí us deixem algunes fotos:
 
Vista des del John-Suwan Viewpoint
Chalok Baan Kao Bay

La mateixa platja des d'una altra prespectiva

Gronxador

La autèntica gasolinera
PD: Vem arribar a l'illa amb moltes expectatives perquè havíem llegit meravelles d'ella; platges boniques, submarinisme perfecte, tranquil·litat, etc. però tot i la tranquil·litat de l'illa no vem acabar de trobar el que esperàvem: les platges no les vem trobar tant precioses com ens havien dit (les que vem veure nosaltres clar! O també es que després de veure varies platges de somni ja no les veiem tant impressionants), el submarinisme sense massa visibilitat a excepció d'una immersió (mala sort suposem, per acostar-se l'inici del monsó que en aquesta part de Tailàndia comença al mes de novembre). De totes maneres, és un lloc a tenir en compte si vols descansar o fer un curs de submarinisme.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada