diumenge, 9 de novembre del 2014

TAILÀNDIA: DIES 59 i 60 - KO PHI PHI

L'illa de Ko Phi Phi (pronunciat PiPi) és una de les més freqüentades pels turistes que visitem Tailàndia, per la bellesa de les seves platges i per l'ambient que s'hi respira (festa i molt de guiri borratxo). Això fa que l'illa perdi tot el seu encant i es converteixi en "guirilàndia". Per aquest motiu, vem decidir anar-hi a pasar només una nit, principalment per conèixer les seves conegudes platges, tot i les advertències de l'ambient fiestero i turístic que es respira i que tant poc ens agrada. I, un cop més, estem contents de no haver fet cas a la gent que ens aconsellava no anar-hi i haver pogut gaudir d'una illa que, dins lo molt explotada que està, té unes platges fantàstiques.

Per arribar-hi vem agafar un ferry a les 8h del matí des de Ko Lanta i trepitjàvem l'illa 4hores després, previ canvi de barca a alta mar. Les Phi Phi pertanyen a un Parc Natural protegit, per tant, només posar un peu a l'illa et fan abonar 20baths en concepte de conservació del medi, ben pagats perquè per primer cop vem veure que aquests diners no queien "en saco roto" al veure empleats netejant les platges.
 
Aquest cop no teníem reserva d'allotjament feta així que, només desembarcar, ens va tocar patejar-nos el poblet per trobar un hotel amb preu raonable on fer nit. Va costar trobar-ne un, al ser tant turístic els preus són més elevats que a la costa (tot i estar en temporada baixa), però finalment ens vem quedar al Tropical Garden Bungalow per 400THB hab. doble amb esmorzar inclós però el bany compartit. 
Un cop ubicats vem anar directes a la platja era d'hora i voliem aprofitar el dia i que els guiris encara estaven dormint la mona. Estavem gairebé sols a la platja així que vem gaudir de les seves aigües cristal·lines al màxim! 
Longboat ancorat a pocs metres de la sorra

Curiosa "llengua de sorra" al mig de la platja


Gaudint de l'aigua i del paissatge




Loh Dalam Bay, una de les millors platjes de Tailàndia
A l'estona, la platja es va començar a omplir de juventud amb litrones per anar calentant motors així que vem considerar que era bon moment per anar a voltar pels carrerons i cercar algún lloc on dinar. I ens vem decidir per un local, proper a l'accès a la platja, on els seus treballadors eren de Myanmar i on servien unes porcions de pizza grans i boníssimes!! Si hi aneu, no deixeu de tastar-les es diu Sunshine Piza!


Nyaaaammm!!!
 


Una de les noies treballadores, maquillada amb thanaka

El lloc i l'amabilitat de la seva gent ens va encantar així que hi vem tornar-hi al vespre, aquest cop amb el Vicenç i el Raúl, una parella amb la que vem compartir estones a Ko Lanta i amb la que posteriorment també coincidiríem a Railay.
La tarda la vem aprofitar per recórrer els carrerons i les tendetes, totalment enfocats al turisme. I aquí és on ens vem endur la primera bronca gratuïta del viatge: el Jordi li va preguntar a una venedora de fruita si tenia Dragon Fruit fresc (ja que el que tenia estava a ple sol) i a la senyora no li va sentar massa bé la pregunta i ens va començar a escridassar de mala manera, entenem que dient-nos de tot en tailandés. La situació era difícil d'entendre, la pregunta no era tant greu i no sabíem perquè ens estava caient la que ens estava caient així que vem decidir marxar sense comprar-li res, no sense abans fer-li una foto a l'enfadada senyora. Oportuna? No sé, però com a record per riure posteriorment segur.
 

Quina mala llet gastava la senyora, mare meva!!



Noves Lay's només a les Illes PhiPhi, "misifú's flavour"





La captura del dia, de l'aigua a la taula.


Aquí passen dels gots, directament posen el combinat en cubells

Al vespre, després de sopar, vem anar a veure un combat de Muay Thai, no real sinó en un restaurant preparat pel turista on un expert nen lluitador repta a un guiri mig borratxo a pujar a combatre a canvi d'una beguda alcohòlica gratuïta...
 
Com no ens va agradar aquesta utilització del menor, vem tornar a la zona de la platja i ens vem trobar amb una performance de foc. Ens hi vem quedar fins que, cansats, vem marxar a dormir. Però de camí a l'hotel vem parar-nos a observar com en una tenda de tattos, realitzaven tatuatges utilitzant canyes de bambú, de manera tradicional. 

Tatuant


El jefe




 
 
 
 
 
 
 
 
 
Al dia següent marxàvem a les 16h cap a Railey i vem aprofitar el matí per fer un tour d'snorkel que incloïa la visita a la platja de la pel·li "La playa". El tour està bé però el temps no ens va acompañar i la platja (Maya Beach), la qual només s'hi pot accedir en tour contractat, estava hipermegasupermassificada de xinos!! 

La tranquila Maya Beach



El que faltava...


Per fi, una mica de relax...
 

"La playa"


Coves vikingues, actualmentehabitades



Fins aviat Phi Phi!


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada