diumenge, 1 de febrer del 2015

VIETNAM: DIES 109 a 121 - HANÓI

Només aterrar ens vem adonar del canvi de temperatura envers la zona central del país: deixàvem enrrera les pluges per submergir-nos de ple en el fred primaveral.

De l'aeroport vem agafar un parell de busos (07 i 09): el primer ens acostava a la ciutat i el segon a l'Old Quarter on hi teníem l'hotel. A les 14h arribàvem al Real Hanói Hotel (12$/nit amb esmorzar); check in i a dinar! L'hotel està situat en un carreró prop del Llac Huan Kiem, és a dir, força ben ubicat però les habitacions no són res de l'altre món.

Vistes de l'Old Quarter de Hanói
Amb la panxa plena vem donar una volta pels carrers propers a l'hotel, per començar a fer-nos a la nova ciutat, a la capital. La tarda també ens va servir per preparar el planning pels propers dies i per anar al Sunday Night Market, a conèixer l'ambient que s'hi respirava i veure les cosetes que allà s'hi venien.
 
Els següents dies ens van permetre visitar el mercat nocturn dels dissabtes (força gran!); el mercat local de Dong Xuan; l'òpera (per fora); el mausoleu de Ho Chi Minh (per fora també, no s'hi pot accedir -la zona està protegida-); passejar pels carrerons de la ciutat; comprar una càmera aquàtica (uee!); voltejar i passejar relaxadament pel llac Huan Kiem (de dia i al vespre), entrar en el seu temple (Ngoc Son temple -10VND amb carnet d'estudiant); a la pagoda d'un sol pilar, al museu d'història de les armes i la torre de la bandera, a la catedral, a la presó de Hoa Lo (20VND) i al temple de la literatura (10VND amb carnet d'estudiant), veure un espectacle al Water Puppet (100 VND), visitar algun centre comercial i menjar moltes sopes (phô), que amb el fred que feia s'agraïa un munt.

El temple de la tortuga ubicat al llac
Amb el llac de fons
Multitud de nuvis van a fer-hi el reportatge de la boda
També hi pots trobar joves fotografiant-se amb el tratge tradicional
D'altres simplement hi van a relaxar-se
El Sunday Night Market


Espectacle al carrer
Entrada a un dels centres comercials on no estan permeses les fotografies :P
A qualsevol hora el tràfic és així
Recreació de com encadenaven als reclusos a la presó de la Maison Centrale
Detall del clavegueram per on van escapar alguns reclusos
El llac al vespre
Es nuvis hi son a totes hores
Vam passar una estona amb les nenes de la classe 3C
Mig al museu d'armes
Avions al mateix lloc

Un pintor Excel·lent, tot està fet a llàpis

Una de les finestres de la catedral

El mercat Don Xuan per dins
Fent un cafetó
Les Water Puppets en acció
No sabem si actualment hi circulen trens però les cases estan a tocar les vies!
La Judith fent nous amics
Al temple de la literatura

Petites titelles de fusta
Mausoleu de Ho Chi Minh
La Pagoda d'un sol Pilar, en honor a la flor de lotto
Els famosos porquets vietnamites!!

També vem descansar un parell de dies aprofitant-los per planejar els següents destins i comprar els pertinents bitllets aèris (no sabem com però la visa segueix donant diners, veurem fins quan!!).
 
 
A HaNói hi vem passar un total de 9 nits, masses creiem, però teníem comprat el vol de sortida del país pel dia 20 de desembre i canviar les dates ens suposava masses diners. Així que vem preferir anar amb calma i visitar la ciutat poc a poc, sense presses.
 
D'altra banda, des de l'hotel on estàvem allotjats vem contractar tres tour: Tam Coc, Ha Long Bay i SaPa, i que us detallem en els següents posts:



INFO: Viet Nam està muntat de cara el turista (som diners :( ) i realitzar qualsevol d'aquests tours pel teu compte no és tasca fàcil perquè arribar-hi és complicat (ells no saben explicar-te com), trigues el doble d'hores ja que has d'intercanviar varis transports (et pot portar tot un dia) i acabes perdent el temps i la paciència. Així que aprofitant-se d'aquesta premisa, i de que un turista implica simplement diners, els preus dels tours són caríiiissims (preus europeus o més!)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada