dimecres, 26 d’agost del 2015

MÈXIC: DIES 294 a 306 - La RIVIERA MAYA


Arribàvem per fi a la desitjada Riviera Maya, a les platgetes, al calor, al sol, a fer el llangardaix, a descansar. Però a l'hora de posar els peus en terres del carib mexicà va començar a ploure a bots i a barrals i no va parar fins gairebé una setmana després. El motiu? Dos huracans que havien tocat aigua prop de les costes mexicanes i aquestes eren les conseqüències...vaja!
 
A més, el Xavi i el Marco arribaven aquell dia també per passar una setmaneta plegats. Havíem llogat un cotxe i, tot i la pluja que queia (a vegades exagerada), varem seguir amb el planning previst i vam intentar visitar tot el que vem poder o la pluja ens va permetre.
 
 
Començàvem per la zona més al sud de la Riviera Maya, gairebé tocant Belice, a unes 6-7h en cotxe de Cancún. Parlem de Mahahual, un petit poblet costaner amb un passeig marítim refet de nou a causa d'un altre huracà que va tocar terra en aquesta petita població (l'any 2.007) i que va provocar la destrucció del 80% dels seus edificis. A Mahahual vem fer dia de platja (sense sol...) i visita a la Laguna de los 7 colores de Bacalar, una llacuna que com el seu propi nom indica, la seva aigua obté fins a set tonalitats de blaus, encara que no els vem poder veure tots. 
Mahahual beach
Laguna de los 7 colores



Els quatre!!!!
 
 
 









Tenia molt bona pinta un tour que ens oferien per la llacuna de colors que consistia en visitar en barca les illes flotants d'estany però el mal temps ens va impedir realitzar-lo. En el seu lloc ens vem acostar fins al cenote azul, una gruta natural d'aigua dolça (oberta al cel) de més de 90m. de profunditat -no sé sap encara amb certesa la seva profunditat real- d'aigües tíbies i manglars aferrats a les voreres. Allà ens ho vem passar pipa nadant entre manglars, peixos i roques.
 
el gran cenote azul

 
Del sud posàvem rumb a la part sud-central de la costa maya, fent nit a Tulum, ciutat turística i cèlebre per les seves ruïnes mayes.
 
En un petit parèntesi temporal d'aigua, vem aprofitar per visitar l'àrea arqueològica de Tulum, famosa per estar situada a peu de mar i per ser l'última ciutat habitada pels mayes.
 
Important ciutat cerimonial maya, Tulum és l'ultima ciutat edificada de la cultura indígena americana de l'era pre-hispànica. Probablement Tulum sigui el jaciment més visitat del circuit maya i, també, el més accessible al trobar-se ubicat a la costa de la Riviera Maya, a tan sols 130Km. de Cancún.
 
 
A peu, recorres els més de 50 edificis que componen aquesta antiga ciutat. El castell, alçat per sobre de les altres construccions, servia per guiar als seus habitants quan es trobaven al mar. Fou, de la regió de Yucatán, el centre comercial més important de la zona fins l'arribada dels espanyols que la convertiren en un punt base per a la conquesta de terres.
 






Tulum va quedar inundat mentre el visitàvem
 
La Riviera Maya ofereix una amplia varietat d'activitats d'aventura i aquàtiques per a grans i petits encara que totes a un cost una mica massa elevat per les nostres butxaques així que ens conformem amb una miqueta de sol per poder gaudir de les platges del carib mexicà.
 
Aquesta zona és llar de l'antiga cultura maya, una de les cultures més misterioses i estudiades en el món. Ells van ser els creadors de la primera llengua materna completa d'Amèrica, d'elegants peces arquitectòniques, obres d'art i el famós calendari maya que va augurar un fi de cicle amb el renaixement d'una nova era d'interconnexió, sostenibilitat i consciència (fou el passat 21 de desembre de 2.012).
 
Però aquesta super-turística àrea no estaria completa sense la seva americanada 5a avinguda, situada en el cor de Playa del Carmen, plena d'hotels, tendes de souvenirs, bars i restaurants orientats als milers de turistes.
 
 
  



El passeig marítim de Playa del Carmen
Espectacle de dansaires voladors



L'església blanca de Playa del Carmen

 
 

















Des de Playa del Carmen l'intenció també era anar a Akumal, a nadar entre tortugues però no sabeu com estava el temps!! Amb prou feines podies veure el que tenies a un pam...com per posar-se a l'aigua!
 
D'allà, a 10Km/hora per la intensa pluja que queia, tornàvem a Playa del Carmen, per passar la tarda mentre queia l'aiguat.
 
 
De la turística Playa del Carmen agafàvem el cotxe per arribar a Cancún, on hi vem descobrir la platja més bonica de tota la Riviera Maya: la dels dofins. D'un blau intens espectacular, l'aigua de la platja la fa encara més paradisíaca però malauradament i com ens ha passat a la resta de la costa maya, degut al mal temps dels últims dies, el mar està encara esvarat i les onades són altes i perilloses...una veritable pena perquè l'aigua té una pinta espectacular!!

 
Platges quilomètriques amb hotelazos all inclusive
 



 

 
 
Provem de banyar-nos però la força del mar et tira i t'arrastra fins la vora

Tot i el fort onatge i l'avís de prohibició, la platja estava plena


Ens va costar més de dues hores de caminata trobar un indret així
 
La turística zona comercial de Cancún...
...amb la seva emblemática discoteca


  
 











Ja ha passat una setmana i ara toca acomiadar al meu germà i al Marco i seguir amb la nostra setmana de descans per la Riviera Maya en solitari (nosaltres dos, clar!): ens espera el relax, les platges i les llargues i tranquil·les passejades.
 
 
 
 
INFO*: La batejada com “Riviera Maya” és la costa que s'exten al llarg de la carretera 307, a través dels seus més de 130km, de Cancún a Tulum.
 
INFO**: Una de les excursions típiques des de Playa del Carmen és acostar-se en ferry a l'Illa de Cozumel. Nosaltres ho vem fer però us ho expliquem en el proper post!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada