dilluns, 31 d’agost del 2015

MÈXIC: DIA 301 - ILLA de COZUMEL


Semblava que el temps ens donava una treva així que vem decidir anar a passar el dia a l'Illa de Cozumel, antic refugi de pirates, situada a tan sols 35min. en ferry de Playa del Carmen (a 17,5Km).
 
A mig matí arribàvem a San Miguel de Cozumel amb la ferma intenció de llogar una moto i recórrer l'illa. Havíem llegit que era millor (pel preu) rentar el vehicle en les tendes de lloguer situades en el poble que en els venedors que només baixar del vaixell “se't tiren a sobre” a oferir-te tot tipus de serveis (lloguers de vehicles, restaurants, souvenirs o tours). Llogàvem la moto per 250mxn, un kit d'esnòrquel (100mxn) i iniciàvem la ruta per conèixer l'illa que tant bones critiques té.

El port de San Miguel de Cozumel
Hi ha dues carreteres pràcticament en tot el recorregut, una paral·lela a l'altra. La que els locals anomenen “vella” és la que t'apropa més a les platges i a tenir vistes del mar així que estava clara quina havíem de triar, no? La direcció que vem emprendre va ser d'est a sud, de sud a oest i tornada a San Miguel. La carretera és ben fàcil de circular i pràcticament anàvem sols per la calçada, encara que per la nostra sorpresa no pares d'anar sortejant....
 
crancs!!
Seguint la via tens l'oportunitat d'anar veient l'oceà que envolta Cozumel (el Mar del Carib i el Golf de Mèxic) però com passa per desgràcia a la gran majoria de la Riviera Maya, les platges estan privatitzades per les grans cadenes hoteleres i, per tant, accedir a la platja no és tasca fàcil; només ho pots fer-ho entrant en algun dels restaurants que hi ha a peu de mar (amb hamaques i palapes) i consumir obligatòriament alguna beguda o menjar (a preus més elevats, of course!).
 
Com no teníem altre remei i aprofitant que aviat s'acostava l'hora de dinar, vem aventurar-nos a entrar a l'àrea de la platja Pacalar. De sorra blanca i aigües clares tenia bona pinta i com no hi havia massa gent en aquella cala hi vem estar de luxe.


Al restaurant s'hi va acostar un "convidat" ben peculiar

Havíem llogat unes ulleres d'esnòrquel perquè afirmaven que les costes de Cozumel eren de les millors per explorar la fauna marina però degut a les tempestes i vents dels últims dies la mar seguia remoguda i l'aigua no era pas gens nítida...una pena!
 
La resta del dia, abans de tornar la moto a prop de les 7h de la tarda, el vem aprofitar per acabar de rodejar l'illa i veure com les onades del cantó oest (Mar del Carib) petaven ben fort contra les roques de la costa, i per aquest motiu, les platges estaven clausurades.

Donant-nos la benvinguda
 

Ojuuu!! Peligruuu!!
  
INFO*: Hi ha tres companyies que realitzen i es combinen el trajecte així que no tindreu problemes pels horaris. La més cara és Mexico Waterjet on cada desplaçament surt per 162mxn/pax.
 
 
Últim país abans de tornar a casa: nois/es marxem a Cuba!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada