dilluns, 1 de setembre del 2014

INDIA: DIES 10 i 11: KHAJURAHO

Ja som a Khajuraho, un petit poble encantador situat a 393Km d'Agra però que en tren es tradueixen en més de 7h40min de trajecte. I és que aquí a la Índia les curtes distàncies són eternes ja sigui en tren o cotxe degut al pèssim estat de les carreteres i vies.
 
Khajuraho està envoltat de verd i això sempre és agradable després de visitar ciutats amb tanta pol·lució. Hem vingut fins aquí per una raó essencial: el major conjunt de temples hindús que amaguen entre les seves escultures figures d'escenes del kamasutra. Actualment queden 22 temples en força bon estat de conservació encara que antigament n'eren 84, però els indis musulmans els van destruir. Una pena!
 
Tot i que al poble existeixen tres grups d'aquests monuments ubicats al sud, est i oest de Khajuraho. Nosaltres vem visitar els de l'oest (són els més famosos i els únics que has de pagar entrada per accedir-hi) i els de l'est. Tots ells, construïts entre el 950 i el 1050, són una veritable bellesa i, a més, són Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des de 1986. 
Vista d'un dels temples de la zona oest
Contrapicat del temple
Nosaltres!
Per algo són coneguts com els temples del Kamasutra, no?
 
Khajuraho està dividit en dues parts: la Old Town, que és on viu la gent local i la New Town, que és on trobem tot d'hotels, restaurants i . També té un petit llac on a les postes de sol hi fan petites cerimònies. La new town és la part més turística, on s'hi troben restaurants, hotels i tendes. A la part vella és on hi viu la població, i segons ens varen explicar, al poble hi viuen quatre castes diferents separats per zones dins del mateix poble. Aquestes zones estan delimitades per petits "ressaltos"al terra del carrer. A més al poble també hi conviu un senyor, ara no recordem com l'anomenen, que és l'encarregat de dissoldre qualsevol problema entre persones del poble ja que la policia només interfereix si hi ha diners de pel mig.

Qui més qui menys en aquest poble treballa pels temples, en els temples o dels temples. Són la seva principal raó d'ingrés, per això el quasi perfecte estat de conservació tant dels seus monuments com dels jardins que els envolten.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada