divendres, 24 d’octubre del 2014

MALÀISIA: DIES 46 i 47 - CAMERON HIGHLANDS

De la costa amb solet i caloreta fem un gir de 180º en quan a temperatura i marxem al punt més elevat del país: una zona muntanyosa famosa per les seves terrasses de té i maduixers anomenada Cameron Highlands i, per tant, allà només hi trobem fred i humitat. És a dir, contrast total de temperatura!

Per arribar-hi el camí no va ser fàcil: des de les illes Perhentian vem agafar una barca fins a Kuala Besut, el poble coster més proper (uns 45min.) i d'allà directes a contractar un servei de furgoneta privada (no hi ha busos locals que t'hi portin) fins a Tanah Rata, una de les tres poblacions pròximes a les Highlands. El viatge va ser i es va fer llarg, unes 7hores de camí. Tots els passatgers (12) anàvem amb xancles i roba de platja i al baixar de la furgo ens vem quedar glaçats; no és que fes un fred espantós (uns 19º) però si que vem notar molt el canvi de clima perquè també no anàvem apropiats de vestimenta. 
 
No teníem reserva d'allotjament però si un parell d'hostals mirats així que vem provar sort en el primer de la llista i allà ens hi vem quedar: KRS Pines (Hab. doble amb bany compartit - 40MYR/nit). Sabíem que ens trobaríem amb una habitació senzilla i austera, però no ens va importar gens.
 
Al vespre vem anar a donar una volteta pel poble i vem contractar un tour (25MYR/pax) dels diversos que ofereixen per veure les principals atraccions de la zona perquè només hi seriem un dia complert (2 nits) i volíem aprofitar el màxim la visita a les Cameron. Així que l'endemà vem visitar les plantacions i la fàbrica de té; el jardí de les roses (amb cost addicional de 4MYR); la granja de papallones, insectes i animals diversos (4MYR); la granja d'abelles i la de maduixes; un mercat local i un temple budista. Va estar bé, una mica turístic però ens va valer la pena fer-lo.
 
Bonica papallona

Llibertat!

Mare meva quin embolic de serps!!

 
El que més ens va agradar és conèixer de primera mà el procés de recol·lecció i producció del té. Molt senzill i interessant: retallen la fulla de la planta cada tres setmanes utilitzant tres tipologies de poda diverses (mans, tisores i màquina); aquell mateix dia arriba a la fàbrica on l'endemà s'esmicola durant hora i mitja-dues per treure'n el suc; es deixa fermentar uns 20 minuts; s'asseca i s'empaqueta.

Part de la immensa plantació de té
 
Un altre fet que ens va semblar interessant és que les maduixes creixen durant tot l'any ja que no són plantades directament al subsòl sinó que les ubiquen sobre fustes i coco perquè absorbeixin l'humitat.

Cultiu de maduixes
  
Per la nit el fred i la humitat incrementaven força i, tot i la manteta de l'hotel, vem passar fred.
 
 
**CURIOSITAT: La gran majoria de la població es dedica entre el sector serveis i l'agricultura, a granges i horts ubicats a la zona.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada