dilluns, 27 d’octubre del 2014

TAILÀNDIA: DIES 54 i 55 - KRABI

Per visitar Tailàndia existeixen dos tipus de visats gratuïts depenent la forma d'entrada al país: obtens 30 dies de permís si l'entrada és per aire i 15 si és per terra o aigua. La nostra idea inicial era entrar des de Malàisia per terra (bus fins a Krabi) o ferry (a Koh Lipe) i gastar els 15 dies que ens donaven per les illes (platges) del sud, seguir la ruta per Cambodja, Vietnam i Laos i, des d'aquest últim, accedir de nou a Tailàndia obtenint així 15 dies més per visitar la part nord del país. Però llavors, gràcies a un bon home que vem conèixer al hostel de les Cameron Highlands, vam descubrir Malindo Air, una companyia aèrea malaia que ofereix vols Penang-Krabi per uns 25€/pax (109MYR encara que els hem arribat a veure a 99MYR!) i, en aquest punt del viatge, va ser clau decantar-nos per l'avió perquè ens permetria visitar Tailàndia estalviant un munt d'hores de viatge i, a més a més, obtindríem els 30 dies de visat gratuït (eeh?!)...fantàstic!

I per què és tant econòmic ens preguntàvem? Bé, doncs aquí teniu la fotografía que donava resposta a la nostra pregunta; viatjariem amb un avió d'hèlices amb una capacitat máxima d'unes 100 persones, tot i que només en vem ser 9, i 4 eren de tripulació així que la sensació era de viatjar amb un jet privat.
L'avió de joguina amb el que vem viatjar...
Així que, sobre la marxa, vem tornar a canviar els nostres plans viatgers i ens vem plantar a Krabi en un obrir i tancar d'ulls (1h10min de vol). Recomenat!

Després de treure diners i fer els corresponents càlculs d'equivalència aproximada per adaptar-nos a la "nova moneda", vem agafar el bus fins a Krabi town (80THB/pax) per dirigir-nos a la Guesthouse que havíem reservat la nit anterior; la Baan to Guesthouse (300THB hab. doble): bon tamany i bona ubicació llàstima que feia olor a humitat i que tenia unes mantes una mica "especials"(jajaja):

Fashions, eh?? jajaja
Només arribar vam llogar una moto a la mateixa guesthouse (150THB) i ens vam marcar tres objectius a visitar: el Tiger cave temple, la Crystal lagoon i la Hot spring waterfall. Vem començar pels 2 últims perquè eren els que es trobaven a més distància de Krabi (uns 60Km) i pels que trigaríem algo més d'hora i mitja en arribar ja que les motos a Tailàndia circulen pel voral (arcén) i la majoria van a 40-50Km/h, així que ens va tocar adelantar unes quantes tortuguetes pel camí (límit de la carretera: 60Km/h).

Ja a la Crystal lagoon feia un sol d'escàndol i les expectatives eren altíssimes: un impressionant llac cristal·lí d'aigües turqueses i unes aigües termals espectaculars, però la cosa es va anar torçant per moments. El primer revés el vam trobar en que si bé a la “autopista” algunes indicacions estaven en anglés (escrit ben petit), a l'agafar les carreteres secundàries passa a estar tot en tailandés i, com era d'esperar, ens vem perdre un parell de cops. A l'arribar a la Crystal lagoon ens van fer pagar 10THB per aparcar la moto i 200THB per accedir-hi. Al primer llac, l'Emerald Lake, la decepció va ser inmenssa: semblava l'Aquapark de Salou!!! No hi cabia ni una ànima!! Gent amb flotadors i tot!!

 
Amb el "bajón" al cos per no poder-nos refrescar a l'Emerald Lake, vem voler provar les aigües de la Crystal Lake però, a l'arribar allà, els sentiments van ser contradictoris: per una part era preciós i el color de l'aigua magnífic i per l'altre era petit i no estava permés el bany. "Bajón 2"! ...Però que es va quedar buit, vem aprofitar per remullar-nos els peuets...:p
 
Ara entenem perquè li diuen Crystal Lagoon
De tornada a les motos va començar a ploure fort, molt fort i ja calats fins els ossos vem aprofitar que les families havien sortit de l'aigua per posar-nos-hi nosaltres! S'estava millor dins l'aigua que fora!

Gaudint quasi en exclusiva del llac gràcies a la pluja
En remull vem estar-hi ben bé una horeta esperant que deixés de ploure per poder agafar la scooter però després de tanta estona esperant vam desistir i marxar sota la pluja. Com amb l'espera se'ns va fer tard, estavem calats i teníem bastant de fred vem decidir encaminar-nos directament cap a l'hotel per fer-nos una dutxa calenta i, si amainava, anar al temple. La pluja no va parar en tot el dia així que si algú hi va de visita ja ens explicareu que tal és pujar les més de 1.200 escales que hi ha per arribar al temple.

Al vespre amainava una mica i vem sortir a sopar al Night Market (com ens agraden aquests mercats!! Menjar boníssim i, a sobre, econòmic!).
 
 
L'endemà vem visitar la ciutat fins les 12:30h perquè a les 13:00h marxavem cap a Koh Lanta mitjançant furgoneta, ferry, furgoneta, ferry, furgoneta (duració 4h30min - 350THB per persona).
 
Escultura a l'entrada de Krabi town

Kaew Grovaram Temple

Curiosos semàfors tenen a Krabi...
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada