diumenge, 26 d’octubre del 2014

MALÀISIA: DIES 50, 51 i 52 - ILLA DE LANGKAWI

No ens havien parlat massa bé de l'Illa de Langkawi; ens l'havien definit com un "Lloret de mar": massa explotada i plena de turistes, però vem decidir anar a passar-hi un parell de nits i la veritat és que ens va agradar. No és un lloc espectacular, ni dels superimprescindibles però no està malament per llogar una moto i recorre't l'illa en un parell de dies, temps més que suficient si vas amb els dies comptats. I sense presses.
 
S'hi estava molt tranquil i és que vem anar a l'època "ideal": fins setembre massificat d'occidentals i a partir de novembre massificat d'asiàtics. Tot i que d'asiàtics, bàsicament xinos, te'n trobes per tot arreu i a totes hores...!!
 
Abans de marxar a Langkawi ja teníem els bitllets d'avió a Krabi (Tailàndia) comprats aixi que els bitllets de vaixell cap a l'illa van ser comprats en funció del temps que ens restava, perquè l'avió sortia des de Penang així que faríem un trajecte d'anada i tornada, poc habitual durant el viatge. Per tant, vem aprofitar per deixar una de les maletes a l'hotel de George Town on faríem nit abans d'abandonar el país malai.

El trajecte es va fer curt (2h40m) i només arribar vem llogar una moto pels dos dies (35MYR/dia) i directes cap al hostel. Aquest cop el hostel era un motel perquè estava situat a la carretera, a un barri a les afores de Kuah (la capital de Langkawi) però com ja veníem amb la idea de llogar una moto no ens va importar que no estigués al centre. Al Best seven motel (55 MYR/nit) ens van tractar de luxe; al arribar el recepcionista (nebot del propietari) ens va ensenyar les principals atraccions de l'illa, tot senyalant-los les que valien la pena, les que no i les que eren gratuïtes o de pagament. A més a més, per acabar-ho d'arrodonir, ens va fer un upgrade, és a dir, ens va donar una habitació superior quan nosaltres havíem pagat per una senzilla...per gentilesa de l'hotel...genial!! Instal:lats a la superhabitació (2 llits de matrimoni!) vem menjar al restaurant del costat (molt casolà tot, dels que "non spicy" significa que pica) i vem iniciar la ruta:

Només hi ha una carretera principal (en bon estat) així que és bastant fàcil arribar als llocs.

Comencem!!

DIA 1: Zona Nord i Est de l'illa
Vem visitar la cascada de Durian Perangin (anomenades així perquè estan rodejades d'arbres de durian); les aigües termals salades de l'Air Hangat Village (aigua calentíssima provinent del mar); la platja de sorra negra i la de Tangun Ru.

Remullant els peuets...

Quin fàstic de vida!...


Tangun Ru Beach a tope de penya

Petjada sobre sorra negra
Després vem acostar-nos a la fàbrica de souvenirs fets a mà de la zona (Langkawi Craft complex) i finalment vem acabar el dia tot sopant en el mercat nocturn dels divendres.

Peixet fresc

Encara que sigui de dia...aquest és el mercat nocturn!

DIA 2: Zona Sud i Oest
Ja "només" ens quedava per descobrir mitja illa així que aquest va ser l'objectiu del dia. És a dir, vem anar a la platja de Pasir Tengkorak, a l'Oriental Village fins als peus dels funicular (perquè l'Sky Bridge està tancat al públic per manteniment i feia que es perdés tot l'atractiu de pujar-hi), la cascada de 7 pous i la de Temurun, el poblet de Pantai Cenang i la seva platja i la posta de sol prop de l'aeroport. Un dia completet vaja!!

Cascada de Temurun

Cordial benvinguda

Cascada dels 7 pous

Vas a la platja i et trobes un tio en moto (Pantai Cenang)

Ennuvolat preciós

DIA 3
El 3er dia ja marxàvem, agafàvem el vaixell al migdia així que un cop esmorzats, vem anar a deixar la moto a l'agència i vem aprofitar per donar una volteta per la capital ja que encara no l'havíem gaudit de dia.


A Langkawi hem pogut descansar al sol, gaudir de bons paisatges i conèixer llegendes desconegudes. Per nosaltres ha estat un encert acostar-nos fins l'illa més propera a Tailàndia (tant propera que fins i tot el mòbil ho va detectar com un canvi de país).
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada