dilluns, 30 de març del 2015

SINGAPUR - DIES: 163 a 165


Entrar a Singapur va ser un shock psicològic brutal: deixàvem enrrera un dels països més pobres del sud-est asiàtic per aterrar en un dels més cars del món. I, és clar, costa d'assimilar. Sembla mentida com canvia tot a només 3h30min de distància: barraques i nens descalços per gratacels i centres comercials de luxe. Una bogeria, i una tristesa alhora...

Singapur és un país “jove”, de només 49 anys, que acull a 5,4 milions de persones, de les quals el 76% són d'origen xinès, el 14% malai i el 8% indi i la resta són singaporenses o d'altres nacionalitats (2%). Una de les coses que més ens ha sorprès és la quantitat d'europeus que hi resideixen, molts.

Al ser un país modern i d'alt nivell econòmic, l'apreciació és que tot es veu nou. Junt als gratacels pots trobar-te edificis colonials que recorden (i molt!) als de Georgetown (Malàisia) o temples hinduistes propis de la Índia, i és que Singapur és això, una mescla de cultures on la superficialitat i el poder econòmic hi tenen molt a dir, i on la sensació que t'emportes és d'un país on s'hi viu bé.


No teníem més que dos dies per visitar aquest petit gran estat així que només llevar-nos ja teníem planejat el recorregut que faríem aquell dia: el matí el vem “gastar” passejant pel Botanical Garden: gran, immens i bonic; i la tarda la vem dedicar a donar un tomb per Marina Bay, pel seu luxós centre comercial, pels jardins de la badia (Gardens of the bay), a observar d'aprop el Merlion(escultura que fa de símbol del país) i a mirar el show de llums i làser que es fa, cada vespre sobre les 20:00h, des de l'hotel Marina Bay (res especial).

Senyal que alerta de la ubicació d'un crim comès a la zona
Escenari a l'aire lliure al Jardí Botànic

Monument dedicat a Chopin
Mini-pinya
Orquídia


Gardens of the bay


Luxós centre comercial amb canal navegable...

...i música celestial en directe

Marina Bay
El gran Hotel Marina Bay
Panoràmica de Marina Bay de dia,
al vespre
i de nit
El Merlion , l'insignia de Singapur












L'endemà matí havíem quedat amb un vell amic de la Judith, l'Axel, resident a Singapur des de fa molts anys, així que el matí es va fer curtíssim amb la quantitat de coses que ens havíem d'explicar!!

Amb l'Axel!!
I per la tarda vem fer un parell de “walking tour” al nostre aire pels barris de Little India i Chinatown. És curiós perquè només entrar a cadascun d'aquests dos barris no tens dubte d'on et trobes: les olors, l'ambient, la gent,...tot és similar al país originari (a Xina no hi hem estat però si a diversos “Chinatowns”;P).

Carrer de Little India amb la seva reproducció del Temple de Kerala

Chinatown: amb el seu predomini de colors vermells i grocs























La resta de dia, abans d'agafar el vol cap a Austràlia, el vem dedicar a passejar i entrar a “xafardejar” a algun del múltiples centres comercials que hi ha per la ciutat.
PD: Vem estar allotjats al 5footway.inn project Bugis Hotel, en una hab. doble amb bany compartit i esmorzar (44,91€/nit - recomanable). Les habitacions són petitones però cuques i netes, i l'ubicació i l'amabilitat de les noies de recepció (sobretot de la Kuan Lin) encara et fan l'estança més agradable, si hi cap.

Hem quedat immortalitzats a les parets de l'hotel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada