dijous, 26 de març del 2015

FILIPINES: DIES 158 a 162 - ILLA de MALAPASCUA

Arribàvem a Maya, el poblet portuari des d'on surten les barques a l'illa de Malapascua, sobre les 04:45h de la tarda procedents de l'illa de Bohol (Fast boat de Bohol a Cebú– open air amb companyia Oceanjet – 400pesos/pax - 2hores). Atracat el barco, taxi fins a la terminal de busos i allà un autobús púbic de la companyia Ceres Liner (163pesos/pax sense aire acondicionat)  fins al citat poblet de Maya. El trajecte triga unes 4h30min. i a l'arribar al poble plovia força (i no sortien més barques) així que no ens va quedar altra que fer nit a Maya. Estaven de festes, la “Fiesta señor santo niño”, amb música a tot volum fins a mitjanit i amb una processó d'orquestra i fidels catòlics que anaven a resar a les 4:30h de la matinada així que poder dormir no va ser fàcil.
En principi hi ha sortida de barques cada mitja hora però si no hi ha passatgers suficients, o pagues el que suposaria omplir l'embarcació (uns 1200pesos) o t'has d'esperar a que arribin més persones que vulguin creuar; llavors ja són 80pesos, o 100pesos si el mar està mogut per la “despesa major de combustible”. I com el temps no estava massa al nostre favor i el mar estava “picadet” a nosaltres ens va tocar pagar la despesa extra per “mala mar”.

Una altra cosa a tenir en compte és que no sempre surten els barcos així que és millor estar ben d'hora pel matí (sobre les 7h) perquè aquella hora segur que s'omple i surt l'embarcació. Nosaltres vem arribar una miqueta més tard i ens vem haver d'esperar més d'una hora i mitja per ser els “suficients passatgers”.
Ja a Malapascua el temps seguia força ennuvolat però nosaltres estàvem amb molt ànims d'inspeccionar i conèixer aquesta petita illa de 1x2km., situada a només 8Km. de la costa i que tant bé hem sentit parlar d'ella.

Malapascua des de l'aire...no em direu que no té bona pinta??

Primer de tot ens va tocar buscar allotjament; veníem amb quatre noms apuntats però no va ser fàcil trobar on fer nit perquè ara, a Malapascua, és temporada alta i els hotels estaven quasi tots complerts. Finalment vem trobar lloc en un hotelet “cutrillo”, el BB's Guesthouse (500pesos – hab. doble) però només ens hi quedaríem una nit; l'endemà ens canviàvem al K-5 Rooms (700pesos – hab. doble).

Com el dia estava bastant ennuvolat i el temps era fresquet vem aprofitar per caminar i donar una llarga volta rodejant la costa de l'illa que ens acolliria durant els següents quatre dies.

Passejant te'n adones que, un any després del supertifó Rubi (7 desembre 2013), els seus residents encara segueixen lluitant per refer-se de les vides emportades i dels danys materials causats: cases derruïdes, vaixells destruïts, negocis perduts.

Casa amb lona de la creu roja americana
Terrenys arrasats
Vaixell destrossat





Tots són un; units davant l'adversitat
L'endemà Malapascua es va despertar amb un sol espectacular així que vem fer ràpid el canvi d'hotel i directes a complir el nostre objectiu marcat pels dies a l'illa: gaudir de les seves cristal·lines platgetes, descansar i passejar.















Mentre el Jordi es capbussava per veure un vaixell enfonsat....
...la Judith feia nous amics
 

Pescadors


















El Jordi també va aprofitar per bussejar entre taurons zorro, esquals que habiten a les profunditats marines d'aquesta illa. Per la profunditat en que es troben aquests animalons (a 25m. sota l'aigua) el Jordi no va poder immortalitzar-los amb la nostra càmara perquè aquesta no permet una immersió tant elevada (però us deixem una fotografia extreta d'internet perquè us en feu una idea).


Diríem que Malapascua és una bonica i tranquil·la illa ideal per bussejar (hi ha molts centres de diving) i descansar; no busquis fer massa cosa més perquè no ho trobaràs ;D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada