dimecres, 22 d’abril del 2015

NOVA ZELANDA: DIES 167 a 206 - ILLA SUD Part III

 
DIA 7: Te Anau – Fiordland National Park
Per arribar a l'entrada d'accès als fiords de Milford Sounds s'ha de seguir la carretera de Milford que, amb més de 120Km., travessa el Parc Nacional de Fiordland i l'àrea protegida de Te Wähipounamu.

La zona de Te Wähipounamu, amb una extensió de 1,25 milions d'hectàrees, té multitud de tracks per fer i diverses àrea habilitades pel govern (DOC – uns 6$NZ/pax) on poder acampar o dormir dins el teu vehicle.

Teníem tot el dia per anar pujant aquella carretera així que vem aprofitar per fer algunes de les rutes que ens van cridar l'atenció com el Key Summit o els Mirror lakes, arribant a la zona propera dels Milford Sounds a través del Homer Tunnel.
 
Panoràmica del Key Summit
 


Terres humides en el Key Summit

El llac dels miralls
 
Un Kea, au local difícil de veure

El Fern, la planta reina de Nova Zelanda
El Homer Tunnel

 
DIA 8: Fiordland – Queenstown
A les 7 del matí ja estàvem en ruta per arribar, puntuals, a l'obertura de venda de tickets pel creuer als fiords. Ens havíem decidit per la companyia EcoTours i el creuer de les 9:15h del matí és el que oferia un millor preu; 45$NZ/pax.

Arribàvem com teníem previst però el salt de l'alarma d'incendis de l'edifici va fer que és tanqués el centre fins que un equip especialitzat revisés el motiu de l'alarma. Mentre, tots esperàvem fora el recinte i la cita amb els fiords s'atrassava més de mitja hora.
 
Els Milford Sounds van ser descoberts per un caçador de foques l'any 1823. Té 16Km. de llarg i és el fiord més boreal dels 14 fiords que formen la costa del Parc Nacional de Fiordland.

La travessia pels fiords et permet observar 15 punts d'interès entre els que destaquem l'aproximació a la cascada Stirling, el punt Cooper per ser el més estret i ventós del trajecte, la fotografiada pica Mitre o veure les foques al sol. El dia ens va acompanyar i ens va permetre veure les muntanyes i les seves fantàstiques vistes amb total nitidesa.


Foques prenent el sol a la roca


 
L'aigua de la cascada Stirling
 

 
Per la tarda ens vem apropar a Queenstown, un bonic poblet on passejaríem pels seus carrerons i hi faríem nit.
 
 
 
DIA 9: Queenstown - Wanaka
Queenstown és la ciutat ideal per practicar esports d'aventura com el jumping, el bungy o el parapent. Durant l'hivern, la població acull a esquiadors d'arreu que volen gaudir de les seves pistes.

També és gran productora de la buscada closca o petxina de Paua, només trobada al mar que envolta l'illa. Aquest mol·lusc marí és molt preuat per la seva varietat de colors que van dels verds als roses o als blaus, depenent de cadascuna de les vetes ja que totes elles són úniques i diferents. Diuen que és la petxina més bonica del món, per això, s'utilitza en la producció de joiera.
 
La Paua (imatge extreta d'Internet)
 
Al poble hi ha molt ambient jove tant de locals com d'estrangers que, en grupets, s'ajunten a la vora del Llac Wakatipu per fer petar la xerrada tot prenent-se una birra. ben fresca.
 
De Queenstown vem conduir fins a Wanaka, la seva germana petita. Ambdues poblacions són “cuques”, amb llacs on relaxar-se, passejar o menjar mirant les seves calmades aigües.
 
Dinant amb vistes al llac
Camps de lavanda a Wanaka

Per escurçar camí per l'endemà, teníem previst anar al Mont Cook, vem acabar dormint passat el poblet d'Omarama.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada