divendres, 3 d’abril del 2015

AUSTRÀLIA: DIA 166 - SYDNEY


Austràlia era un dels països que estaven a la nostra llista de destins inicial però per falta de pressupost (és molt car) i de temps (creiem que es necessita un mes aprox.), va ser el primer país que vem haver de canviar del llistat de “països a visitar durant el viatge” pel de “països a visitar en un futur”. I és que tot no es pot veure!! Algun país hem de deixar per més endavant, no?

Tot i així, abans d'aterrar a Nova Zelanda tota companyia aèria fa escala a Austràlia. Per tant, vem aprofitar que el nostre vol parava cinc horetes a la ciutat més coneguda de la illa més gran del món per fer-hi una “visita llampec”.

Si pensem en Sydney segur que el que primer ens ve al cap és la seva coneguda òpera, un dels majors símbols del país juntament amb els adorables koales,  així que, ja a la ciutat, no podíem deixar escapar l'oportunitat d'acostar-nos a veure d'aprop aquest gran espectacle arquitectònic.

Sydney
Per no anar carregant el pes de les nostres maletes vem preferir deixar-les a la consigna de l'aeroport (7€/maleta) i visitar la ciutat molt més còmodes i lleugers. Ràpidament agafàvem un tren que ens portaria al punt neuràlgic de la ciutat australiana i, alhora, al punt central de la nostra visita.
El metro de l'aeroport et deixa força aprop d'aquest edifici, a uns 10minutets caminant (parada Circular Quay). Només posar un peu al carrer és fàcil localitzar l'òpera al fons d'un agradable i actiu passeig, amb la zona de North Sidney a l'altre cantó del mar, el Harbour Bridge que uneix ambdues barriades i els jardins botànics que l'envolten. Realment l'òpera és una obra d'art arquitectònica, amb les seves sinuoses corbes, amb els atrevits angles, el sostre formant un mosaic ceràmic, tot una bellesa que va costar 14 anys construir i que avui dia és coneguda arreu del mon. Però no només l'òpera impressiona sinó que el seu entorn (jardins i mar) fa que l'escenari encara sigui molt més bonic.


Un dels pavellons de l'òpera



Les seves blanques rajoles


El Harbour Bridge

El port amb els gratacels al fons
El passeig amb l'òpera


El passeig des de l'òpera
Com encara ens sobrava una mica de temps abans de tornar a embarcar vem “apalancar-nos” a la gespa dels jardins botànics de la ciutat a contemplar les vistes a la badia de Jackson i relaxar-nos amb la panoràmica que teníem.







INFO: Al contrari del que algú es pot imaginar pel renom que té a nivell mundial, Sydney no és la capital d'Austràlia (és Canberra!) sinó la seva ciutat més poblada, més internacional i, també, la més antiga del continent (fundada el 1788).


CURIOSITAT: Agafar el tren ja t'indica que estas en un país car: 25€/pax anar i tornar per un trajecte de nomes 15minuts!! Una bona clavada per uns motxillers com nosaltres però ja que hi érem, no ens ho podíem perdre!! Sacrificis per una bona causa :P




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada