diumenge, 7 de desembre del 2014

TAILÀNDIA: DIA 74 - CHIANG RAI

Des de Chiang Mai vem agafar un autobús que, en unes 4 horetes, ens va deixar en el centre de Chiang Rai. La ciutat no es massa gran i està situada a la zona més al nord de Tailàndia, entre camps d'arrossals i muntanyes. Aquí el turista s'hi acosta principalment per dos motius: o ve per visitar els seus dos temples o ve per enllaçar amb un altre bus i creuar la frontera fins a Laos.
 
El nostre focus d'interès era el primer motiu especificat: visitar el temple blanc i la casa negra, així que la nostra visita a Chiang Rai va ser ràpida (1nit) i concreta. La resta de la ciutat no té masses més atractius importants a destacar.

El King Mengrai Monument, on a totes hores hi ha gent resant
Cortina d'arrels i de cables
Només arribar a l'estació ja vem comprar el bitllet de tornada per l'endemà (per les 17:15h) perquè com havíem pogut comprovar, anaven bastant complets i no volíem arribar massa tard a Chiang Mai així que per assegurar-nos seient al bus de tornada vem decidir comprar-los a l'estació només baixar de l'autocar.   
 
Sabent el temps que teníem per estar en aquella ciutat, vem planificar el que seria el dia següent: matí al temple blanc i migdia al negre.
 
Per anar fins els temples, situats cadascun a una punta de la ciutat, hi ha diverses opcions: llogar una moto, una bici, un tuk-tuk o el bus local. Nosaltres vem optar per combinar els dos últims: el bus local per anar i tornar dels temples, i el tuk-tuk per desplaçar-nos d'un a l'altre. 
  
El temple blanc (o Wat Rong Khun) ens va encantar. És un temple contemporani budista i hindú dissenyat pel Sr. Chalermchai Kositpipat i començat a construir el 1997 (i encara no acabat). Per nosaltres tot el temple és una "anada d'olla" de l'arquitecta. Amb tots els respectes clar!! Des de les escultures dels voltants fins a les pintures de l'interior passant per les figures que envolten el pont tot decorat en color blanc i cristalls excepte l'interior que emula el món i l'univers, i en ell hi inclou petits dibuixos de personatges tant diversos com Son Goku, Michael Jackson, Hulk, Batman, Spiderman, Jack Sparrow, Angry Birds, Minions, etc. A més, com a escultura a part del Buda hi havia col·locat un monge budista de cera que et donava la impressió que era real. Tot plegat una paranoia!! Llàstima que no està permès fer fotografies de l'interior...
 











Demanant un desig...
La casa negra (Ban Daam) era un altre cantar. No ens va impressionar tant. Va ser dissenyada per l'arquitecte Thawan Duchanee, que morí el passat setembre i on hi descansen les seves cendres. Aquesta casa-museu és un espai obert format per unes 40 cabanes de diferents formats, tamanys i materials que busquen evocar el passat de Tailàndia des d'un punt de vista contemporani.
 
Dins de les casetes hi podem trobar des d'escultures fàl·liques, a materials antics emprats en l'agricultura o diversos animals dissecats. Una mescla si més no estranya.
 









 
 
**CURIOSITAT: S'agraeix que tot i que el turista que visita la ciutat ho fa principalment per visitar aquests dos temples, ambdós són d'accés gratuït. Estrany en un país on fins i tot ens han fet pagar per tenir el mapa de la ciutat.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada