dissabte, 14 de febrer del 2015

VIETNAM: HALONG BAY

Tour a Halong Bay: 80$/persona. Dos dies, una nit a bord del creuer.
 
La badia de HaLong Bay, situada a 170Km. de HaNói, és coneguda per ser una de les 7 meravelles de la naturalesa i, tenint-la a tocar, ens va ser impossible renunciar a veure-la!
 
Accedir a HaLong Bay només és possible mitjançant la contractació d'un tour-creuer. Hi ha milers de companyies que ofereixen aquest tour; de diverses categories de vaixell (des de super econòmic a super deluxe) i de diferent duració (d'un dia, de dos dies/una nit o bé de tres dies/dos nits), depenent les teves preferències. Nosaltres vem decidir fer un creuer de categoria estàndard, de dos dies-una nit perquè creiem que amb un parell de dies ja en teníem prou i perquè els preus d'aquests tours són desorbitats.
 
Passats quarts d'una del migdia (més de 4hores de bus) arribàvem a la zona portuària de HaLong city on vem pujar a una barqueta que ens va acostar al nostre vaixell, el Lemon Cruise. Ja a bord el nostre guia ens va informar que possiblement no podríem fer nit al creuer perquè hi havia un pronòstic meteorològic advers: previsió de tempesta i mala mar per aquell mateix vespre. Mentre esperàvem que les autoritats portuàries ens confirmessin si tornàvem a terra o si hi havien noticies favorables, vem aprofitar per dinar i anar a visitar unes coves força grans i turístiques on, si t'hi fixes bé, s'hi poden endevinar diverses formes d'animals i persones: elefants, tortugues, monos, buda, dits (aquest últim tenim dubtes si realment és la forma d'un dit..), etc.

Un dit??

Al tornar al vaixell, la tripulació ens van informar que finalment semblava que el temps ens donaria una “tregua” i que, per tant, podríem fer nit a bord. Quina il·lusió!! Perquè era l'aniversari del Jordi i ens feia gràcia passar-lo a alta mar, rodejats d'aquestes meravelloses vistes.






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Abans de sopar el guia ens va ensenyar a preparar un plat molt típic del país: els rollitos vietnamites. I després de sopar, mentre la tripulació mirava un partit de la seva selecció, alguns dels passatgers vem provar de pescar calamars amb una simple canya de pescar, simple perquè realment era un tros de canya amb un trist fil i un am (sense “cebo” perquè els calamars es poden pescar sense aliment per atraure'ls). Un fracàs!! A l'am no s'hi va apropar ni el tato...
Intentant pescar calamars

El Jordi preparant rollitos el dia del seu aniversari
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
D'hora pel matí (a les 6h!) teníem l'opció d'anar a fer kayaking però amb el fred que feia, la boira i sense res a l'estomac vem preferir dormir una mica més. A les 7h esmorzàvem i d'allà ja ens començàvem a moure de tornada al port, fent parada a una vila de pescadors on ens van mostrar una granja d'ostres (on les “crien”) per extreure'n la perla.

Com les "crien"

Com introdueixen la "pedreta"...

...que posteriorment es convertirá en perla
 













Tornem a terra!!

INFO: Tot i que la ruta del tour és igual per a tothom, assegureu-vos que l'agència on el contracteu sigui de fiar. Nosaltres no us recomanaríem pas que contracteu un tour amb creuer “low cost” per la qualitat del vaixell (alguns molt precaris) i per la quantitat de companys d'habitació (no humans) que us hi podeu trobar. És informació contrastada.
 

2 comentaris:

  1. bones!som l'Arcadi i l'Anna! a partir d'ara us seguim i us llegirem per saber les vostres aventures i esperem poder-ne compartir alguna si tornem a coincidir a sudamèrica! gaudiu molt!

    ResponElimina
  2. Gràcies nois!! Us hem deixat un comentari al vostre web :D ...ens veiem en breu!! Una abraçada!

    ResponElimina