diumenge, 8 de febrer del 2015

VIETNAM: TAM COC

Tour a Tam Coc: 28$/persona. El tour és de dia complert, amb dinar inclòs en el preu.


A les 8:00h del matí ens passaven a recollir per l'hotel per portar-nos a Tam Coc, coneguda també com la segona badia de Vietnam, la badia de Ha Long terrestre o Ha Long entre arrossals. Proper a la ciutat de Ninh Binh (a 7km.), arribàvem a aquesta vila per primer fer una petita parada prèvia i visitar el temple de la dinastia Tran, una de les més de múltiples dinasties que van governar el país.

Temple dels Tran
Després, tornàvem a la furgoneta per acostar-nos al preciós paratge natural de Tam Coc (significa “3 coves”) i dinar en un restaurant bufet situat a peus de l'entrada a la badia (inclòs en el preu del tour).

Amb la panxa plena vem navegar en barquetes de rems (anomenades Sampan), amb capacitat per a màx. 3 persones, pel riu Ngo Dong durant una horeta i mitja, entre coves de pedra calcària i formacions rocoses càrstiques...ens va encantar!! I en època d'arrossals crescuts ha de ser més que espectacular!!
 
El moll des d'on s'inicia la navegació pel riu
 


Accès a una de les coves

Des de l'interior de la cova
Preciosa sortida entre roques...

...amb les dones locals esperant-nos per vendre'ns els seus productes

Cementiri entre roques i aigua
Ja de tornada
Una curiosa particularitat que tenen les barqueres és que com no paren de remar en tota l'estona, utilitzen tant els peus com les mans per donar impuls a la barca. Increïble l'esforç d'aquestes dones!
La nostra guia remant
El paisatge transmet una pau increïble i el tour ens va donar l'oportunitat de conèixer la zona de Tam Coc en bicicleta...amb el perill que implicava no haver tocat una bici en anys!! Però no podíem deixar perdre aquesta possibilitat així que durant més d'una hora vem pedalejar per estrets caminets de pedra i sorra, rodejats de preciosos llacs, pels voltants de la badia. Perfectament es podia haver “mascat la tragèdia” (de cap a l'aigua) però finalment vem salvar la situació i tot va sortir com el paisatge: fantàstic.

 
Pescadors al riu
Camps d'arros recent plantat

 
Caminets
Paisatges
 
A les 16:45h pujàvem al bus per, gairebé 4hores després, estar de tornada a l'hotel.

CURIOSITAT: Les tres coves que travessem durant la navegació s'han format per l'erosió del riu sobre les roques, és a dir, les coves no tenen terra sinó que per sota (interior de les coves) hi passa directament el propi riu. (El seu interior és de 2m. d'alçada).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada