divendres, 10 de juliol del 2015

PERÚ: DIES 255 a 257 - AREQUIPA i NAZCA

Viatjàvem a Arequipa en un bus econòmic dels que no s'inclinen ni tenen masses comoditats però preferíem viatjar de dia així que les comoditats les deixàvem pels passatgers de nit. El trajecte, d'unes 11hores de duració, es va fer una mica pesat. El paisatge no donava massa joc: era molt simètric i sec, sense masses poblets que observar ni boniques panoràmiques on embovar-se contemplant les vistes.
 
Arequipa està situada als peus dels imponents volcans Chachani i Misti. És una vila activa amb diverses riqueses arquitectòniques. La seva singularitat és degut a l'utilització de la pedra sillar en la construcció d'edificacions colonials, una roca volcànica de color blanc i fàcil de tallar. És per aquest motiu que Arequipa també és coneguda com “la ciutat blanca”. És alhora punt de sortida per realitzar trekkings pels volcans o per explorar els canyons del Colca i Cotahuasi.
 
 
A la ciutat hi arribàvem per fer l'excursió a la Vall del Colca, una vall que des del seu mirador s'hi pot apreciar un gran canyó natural (diuen que més gran que el de Colorado) o observar el vol dels còndors, difícils de veure a la resta de llocs. Però la decepció ens la vem endur quan ens van dir el preu del tour: 45€/pax!! Ho vem considerar massa car pel que incloïa la jornada així que vem decidir fer un non-stop ràpid a Arequipa, visitar pel matí la ciutat i seguir amb la ruta cap a Lima.
 
La Plaça d'Armes de la ciutat
 
Al migdia partíem cap a Nasca (o Nazca) per visitar les seves famoses línies situades sobre terrenys propers a la població. La visita es pot fer en tour (3hores-70S), en avioneta (em nego! Quina pooor!! -uns 90€) o per lliure (6S del bus i 2S el mirador). Anant per lliure es pot veure el mateix que anant en tour però en lloc de traslladar-te en furgoneta privada, vas en transport públic i t'estalvies 62S/pax.
 
L'únic inconvenient de fer la visita per terra (ja sigui en tour o per lliure) és que només es poden apreciar 2 dels múltiples dibuixos que hi ha per la zona: la mà i l'arbre. Ambdós es poden veure des d'un mirador situat a 24Km. de Nasca, pujant a una estructura de ferro de 13m. d'alçada que hi ha just a la carretera Paramericana Sur, ubicada en el no-res (entre Nazca i Palpa) i envoltada només pel desert de Nazca, a l'àrea de les Pampas de Jumana.
 
Vista des del mirador
Des de la solitaria carretera

El super-mirador


Veieu els dos geoglifos??

La mà
L'arbre


Desèrtic paisatge (la mà a l'esquerra) 
 
Les línies daten de 2.200 anys enrrera, de l'era pre-inca. Són línies obertes sobre el terreny, apartant les pedres del camí. El que sorprèn és la perfecció de les corbes i línies que es mantenen gairebé intactes centenars d'anys després. No se sap l'origen ni el per què d'aquestes però segons conten, la figura que dona peu a rares especulacions és la de l'astronauta que, segons alguns locals, l'associen als extraterrestres ja que creuen que van venir a fer-les ells.
 
La resta de geolifos només es poden contemplar des de l'aire. Una llàstima perquè ens hagués fet gràcia veure el mono, el colibrí o el còndor.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada