dijous, 18 de juny del 2015

BOLÍVIA: DIA 244 - LLAC TITICACA: ILLA DEL SOL


A unes hores al nord de la ciutat de La Paz hi trobem el Llac Titicaca, el més alt navegable del món i on, actualment, sembla que el transcurs de la vida no ha canviat massa al llarg dels temps.
 
També és el llac més sagrat de tota la Serralada Andina, on s'hi celebren rituals i cerimònies des de fa més de 2.000 anys perquè, a més, també és l'únic llac que va crear tot un imperi Inca al seu voltant.

Ruïnes del Temple Sagrat


Centre cerimonial
La taula




 








Uns 5.000 habitants viuen a l'Illa del Sol, lloc de la creació de la llegenda Inca on una Roca Sagrada, de 75m. i forma de puma, indica el lloc de naixement de Manco Kapac i Mama Ocllo (els bessons fills del Sol), i del primer Inca. També allà, en aquella zona, s'hi poden observar una taula cerimonial (Puskallani) o el temple Chinkana, amb un túnel subterrani que condueix a d'altres temples.
 
La Roca Sagrada...

...d'on, diuen, va néixer la civilització...
...i d'on prové un fort punt d'energia

Les petjades del Sol
 
L'Illa del Sol es pot recórrer en unes 3 horetes per l'anomenada “Ruta Sagrada de la Eternidad del Sol”. En el transcurs del camí s'han d'abonar tres quotes, una per cadascuna de les comunitats que travesses: la Yumani, la Challa i la Challa Pampa, totes elles descendents de Tiwanakus. L'impost és per “utilitzar” els seus terrenys, no dóna accés a res més, tant sols als espectaculars paisatges de l'illa.








Diuen que l'Illa del Sol vista des del cel forma tres figures; un puma, un peix i un humà.  
 
Una altra dada curiosa d'aquesta Illa és que a escassos metres de la seva zona nord, l'any 1.997 s'hi va trobar una ciutat submergida (la Marka Pampa), però visitar-la només està a l'abast de bussos investigadors professionals.

Sota l'aigua, entre illes, és on s'hi trova la ciutat submergida
 
Per arribar a l'Illa és ben fàcil: des de Copacabana surten diàriament vaixells que et deixen i et recullen a l'illa encara que sobretot no agafeu el trajecte amb l'agència Inti Kala; són uns timadors!!: ens van deixar a varies persones “tirades” a l'illa i vem haver que pagar el doble a un altre vaixell (l'últim!) per poder tornar a terra copacabanera. Al anar a l'agència a reclamar la situació, el propietari molt grosser i maleducat ens va començar a escridassar a tots sense haver pogut ni exposar el què havia passat (posteriorment ens vem assabentar que era la seva pràctica habitual, el fet de timar i tractar malament als seus clients).
 
Des de l'Illa del Sol es pot navegar fins l'Illa de la Lluna, on hi destaquen un temple inca i un convent bastant descuidats.
 
Si et ve de gust conèixer aquesta mística zona, segurament des de La Paz també hi ha tours directes a l'Illa del Sol.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada