dissabte, 27 de setembre del 2014

MALÀISIA: DIES 28 a 32 - KUALA LUMPUR


Hem tingut un vol una mica mogut ja que hem passat per un parell de zones de turbulències que ni el Dragon khan, semblava fins i tot que estiguéssim a Port Aventura ja que hi havia un grup de joves que no paraven de cridar emocionats. La resta del vol ha anat la mar de bé ja que anàvem asseguts just davant d'uns andalusos que havien estat vivint a Barcelona (Apolo i Nina) que també estan fent un viatge de diversos mesos i hem aprofitat per intercanviar experiències, pel·lícules i guies de països.
 
Des de l'avió
Hem aterrat passades les 22h i el primer que hem fet és llençar-nos al primer lloc de menjar que hem trobat; un Subway (A Malàisia els fastfoods són molt barats, en horari de 12 a 15 i de 18 a 21h el Mcmenú val 2€!!). Amb la panxa plena hem anat a comprar un cupó pel taxi, sí sí, aquí a Malàisia no surts fora de l'aeroport i alces la mà per agafar-ne un sinó que fas cua a una guixeta, dius el teu destí, prepagues la carrera i al sortir mostres el tiquet que et donen i el taxista t'hi porta. Ens ha tocat un taxista molt trempat i fan del Barça, pel camí ens ha estat explicant una mica sobre Kuala Lumpur.
 
A la capital teníem planejat quedar-nos tres nits però a última hora hem tingut un canvi de plans; anar a la Illa de Borneo, i ens sortia més a compte quedar-nos a la Birdnest Guesthouse un parell de nits més (hab. doble amb bany compartit 40MYR/nit - tenen un parell d'iguanes, un conill i un gat com a mascotes) que agafar el primer vol cap allà (era massa car pel nostre ajustat pressupost).
 
Original decoració però un desastre de matalassos a les habitacions!!

Una de les iguanes...
5 nits és massa per Kuala Lumpur però aquest fet ens ha permès anar més relaxats, visitar la ciutat amb calma i poder descansar (amb alguna siesta inclosa). De la ciutat destaquem el contrast de les diferents àrees: modernitat a KLCC (zona de business center i de les Torres Petrones); vistositat a Bukit Bintang (grans centres comercials, restaurants, immenses pantalles per tot arreu -estil NY-) i ambient a les zones de Chinatown o LittleIndia.

No és una ciutat amb moltíssimes atraccions a visitar però tot i que a la zona centre de KL s'hi pot anar a arreu caminant, només que t'hi allunyis una miqueta la cosa canvía ja que desapareixen les voreres i les rodalies del centre es converteixen en milers de carreteres i autovies...i ni un pas de zebra!! Així que visitar monuments o atraccions turístiques a l'extraradi del centre se'ns ha fet extremadament complicat arribar-hi i ens hem vist obligats a donar mitja volta en més d'una ocasió.


DIA 1
Pel matí hem passejat per la zona de Chinatown (Petaling Street), molt propera al nostre allotjament (2minuts caminant), però hem anat massa d'hora i encara estaven muntant les tendetes (són dos carrers creuats i força llargs amb milers de tendetes rollo “mercadillo” de productes de “marca” a preus low cost) així que hem aprofitat per provar algunes de les variades fruites que venen pel carrer...boníssimes!! (bosseta de fruita tallada 1,3 MYR).
 
El Jordi provant el DragonFruit
Després hem agafat el metro fins a l'estació central (1 parada - KL Sentral: 1MYR i el tren (30min. aprox.) fins a les Batu Caves (la parada amb el mateix nom es troba a 200m de l'entrada). Les Batu són unes coves que alberguen diversos temples hindús als que s'accedeixen després de pujar 272 escales i d'esquivar dotzenes de monos que no inspiren cap confiança (i menys a la Judith després de l'atac patit a Kathmandú).
 
Un dels monos...
Les Batu Caves podríem dir que són un complex de diverses coves on a excepció d'una, a la resta s'ha de pagar per entrar-hi. I vem decidir no fer-ho perquè eren molt cares, era tard i a més a més havies de dur llanterna i nosaltres no l'havíem agafat.
 
Escultura d'un Déu hindú

         Entrada principal a les Batu Caves
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 














Tot i així, la visita a la immensa cova ha estat entretinguda, sobretot pujant les escales i sentint els crits d'espant de la gent cada cop que un mono els hi pispava l'aigua o les patatetes.

De tornada a la Guesthouse, hem aprofitat que tenim un servei d'autobús de la ciutat gratuït (som catalans, eh?!..) i ens hem acostat fins la torre KL, una torre de comunicacions de 421metres d'altitud on, per 88MYR, hem pujat fins a 276metres per poder veure les espectaculars vistes de tota la ciutat i pobles propers. Es pot pujar més amunt, fins als 310metres aprox., i fins i tot sopar en un restaurant de luxe que hi ha, pagant més clar (uns 100MYR més). En un primer moment la torre KL ha estat decepcionant ja que la quantitat de boira i contaminació que sobrevolava la ciutat mermava tota la visibilitat però conforme s'ha anat fent de nit, la boira ha començat a desaparèixer i la ciutat a il·luminar-se. Aquí hem tingut la primera trobada amb les torres Petrones il·luminades, que semblen d'un altre món, d'això ja en parlarem més endavant. A la torre ens hi hem estat més d'una horeta i mitja. Al baixar hem xafardejat una tenda de F1 que hi ha just davant (en el mateix recinte) i hem anat a sopar al carrer Jalan Alor, un carrer paral·lel a la carretera principal dels centres comercials que, només accedir-hi sembla que hagis canviat de país: restaurants xinesos a banda i banda, on es mescla l'ambient d'agost de Lloret de Mar amb els aromes de marisc a la brasa, noodles, arròs fregit i durians d'aquí (fruita molt dolça i sabor increïble -això diuen- sempre i quan puguis aguantar la olor a podrit, a vomitat i a mitjons suats que emet en un radi de 10-15metres de distància), tot adornat amb fanalets típics xinesos, com si fos un carrer decorat de les festes de gràcia.
 
Les Petrones envoltades de boira i contaminació

Amb les Petrones al fons il·luminades

La Torre KL

Guaaauuu!! Fernandooo!!

El carrer Jalan Alor amb un tenderete de venda de durians a 1a fila
I és que és xocant el canvi que hi ha d'un carrer a l'altre. Com dèiem, aquesta mini-xina està a només un carrer de Bukit Bintang i si més no és curiós comprovar com es passa d'una zona que vol mostrar luxe amb grans tendes de grans marques (Gucci, Versace, Prada, etc.), amb megapantalles superil·luminades i amb el monorail passant per sobre, i, com de cop, creues el carrer i sembla que estiguis a la Xina més profunda.
 
Geladet, bus i cap a dormir.
 
Monorail a Bukit Bintang
 
DIA 2
Hem anat caminant fins a Perdana Botanical Gardens, passant pel Central Market (una espècie de centre comercial ple de souvenirs), per la plaça Merdeka (esplanada amb una bandera alçada en honor a la història: és el lloc on el President va anunciar la independència dels britànics) i per la Catedral de St. Mary. El Perdana Botanical Gardens és una gran zona verda dividida en diverses “sub-zones” on en cadascuna d'elles s'hi pot observar o visitar una atracció diferent.

La Plaça Merdeka
La primera visita ha estat al jardí de les escultures; un petit espai verd amb grans escultures d'art modern disperses per la zona. Seguidament el Monument Nacional, dedicat als caiguts a les diferents Guerres: 1a i 2a Guerra Mundial i la Guerra de la Independència). Aquest monument es troba a dalt de tot de la muntanya i té una bonica vista de la ciutat de KL. Just quan marxàvem ha començat a ploure així que ens hem resguardat de l'aigua fins que ha parat. Llavors, hem visitat la Mesquita nacional (és un país musulmà) i hem intentat anar al Jardó d'orquídies i al de papallones però no hem trobat l'entrada i preguntar a algú d'aquí és tasca complicada perquè mai saben res...
Monument Nacional

Musulmà resant a la Mesquita Nacional


La Judith preparada per entrar a la Mesquita

Després, d'una mica de descans hem agafat un altre cop el nostre bus predilecte per anar de nou a Chinatown a explorar “més a fons” les tendetes. Unes fruites i cap a dormir.
 
 
DIES 3 i 4
Els últims dos dies abans d'agafar un avió cap a Kuching els hem gastat donant voltes per la ciutat, passejant, mirant tendetes i menjant fruites en quan teníem ocasió. El més destacable ha estat les diverses visites que hem fet a les torres Petrones; de dia i de nit.

Durant el dia impressionen per la seva immensitat; mirar-les des de sota i notar com acaparen tota la teva visió és impactant però quan més es pot apreciar la seva majestuositat és de nit degut a la potent il·luminació que tenen, que fan que semblin irreals, que estiguin fetes amb un software informàtic per a una pel·lícula de ciència ficció.


Contrapicat de nit

Immenses

Records a tots!! 


De dia


















 
**El gran descobriment de Kuala Lumpur ha estat el bus gratuït. Sí, KL compta amb quatre línies de bus gratuïtes que et porten als principals punts de la ciutat... i tenim una parada a escassos 100m de la guesthouse! (Purple line – GoKL).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada