dilluns, 29 de setembre del 2014

MALÀISIA: DIES 32 a 36 - KUCHING

Després d'uns dies de relaxades visites per Kuala Lumpur agafem un avió cap a Kuching, capital de la província de Sarawak, a l'illa de Borneo.

Kuching, vol dir gat en malai, els quals curiosament aquí neixen amb la cua "especial": curta, curta i com mig enroscada, a mitges, ...de totes maneres vaja!

Teníem reserva a The Nook Guesthouse (40MYR/nit) així que només aterrar vem anar directes a descansar. La guesthouse no està malament; té una zona comú molt acollidora i una cuina on poder fer-nos el menjar però les habitacions són petites (just pel matalàs) i el sostre és obert, per tant, escoltes els moviments, roncs i converses de les altres habitacions.

 
DIA 1
Vem anar al Parc Nacional de Bako, un conegut parc que s'arriba agafant un bus local i una embarcació (unes 1.5h de trajecte total aproximadament) i on hi pots realitzar trekkings de diverses duracions (n'hi ha des d'una hora fins a més de 8h) i amb diferents objectius: platgetes, selva, vegetació, veure monos nariguts, etc.
 
Arribant al Parc

Nosaltres volíem aprofitar al màxim el parc i per això a les 08:00h del matí ja érem al moll d'accés al parc esperant la sortida de la primera barqueta. Teníem previst agafar l'última embarcació de tornada (a les 15:00h) així que vem decidir fer dues rutes: la ruta blanca (T. Paku) per poder veure els monos nariguts o proboscis (una de les principals atraccions del parc ja que només habiten a l'Illa de Borneo) i la ruta groga (T. Pandan Kecil) per refrescar-nos una miqueta a les seves platges. Per enllaçar una i l'altra vam fer camí per la ruta vermella, gaudint de la vegetació.
 
Inici del trekking
 
Final de la ruta groga


Reeeeelax
 
A l'anada
A la tornada
 
Poder veure animals en els seu hàbit natural és qüestió de sort, pot ser que en vegis molts o que tornis sense haver-ne vist cap. A nosaltres ens va costar però finalment vem poder veure monos mariguts!! Què simpàtics són!!

El mono nariguuut!!!

 












Mascle o femella, què creieu??

També n'hi havia monos macacos, com ja hem trobat a India i Nepal però aquests es dedicaven a intentar arreplegar alguna cosa de les motxilles dels turistes... aquests macacos no canvien siguin on siguin, no tenen remei!
 
"Pillat in fraganti"

Alguns altres animals trobats....

Àguila sobrevolant el Parc

Caus de cranc. Tenen una manera ben curiosa d'escarbar

Cuc amb cap en forma d'ancle. Algú ens ho pot explicar?

Mini macaco!
Serp. El Jordi quasi la trepitja...










































DIA 2
Aquest dia el vem dedicar a visitar el Sarawak Cultural Village, una village dedicada als turistes on s'hi recreen habitatges antics de diverses ètnies i èpoques. No està malament, tot i que pot ser prescindible, el que més ens va agradar va ser l'espectacle que van fer al teatre, la resta no val el preu que es paga per entrar (50MYR)
 
Recreació d'una antiga vivenda baruk (tribu)

Comença el show!

Escena de caça al teatre de la village
Per la tarda, ja a Kuching, vem anar al passeig marítim del riu on vem donar una tranquil·la volteta.
 
El riu Sarawak, que creua Kuching


DIA 3
L'endemà vem anar a un altre Parc Nacional, en aquest cas a Kubah, a veure el que ens havien dit, era una espectacular cascada. I estava bé, era bonica, però no tant majestuosa com les de l'Annapurna i, a sobre, la zona de la cascada estava plena plena d'abelles així que no vem estar més de 10 minuts observant-la.
Foto a la cascada del P.N. Kubah rodejats d'abelles!
 
 
DIA 4
L'últim dia el vem gaudir molt; varem llogar una moto (40MYR/dia) i vem acostar-nos fins al Matang Wildlife Center, un centre de rehabilitació d'animals. Allà vem poder veure ossos malayos, monos, cocodrils, wildcats, ocells hornbill (amb una banya sobre el bec que dóna la sensació que té 2 becs. Espècie autòctona de la zona), un lleopard, i Orangutans!! Aquí en teniu alguns...

Algún problema chicos?!

Bebé d'orangutà aprenent a desplaçar-se pels arbres

Lleopard de Borneo

Somrient per la foto

Ocell hornbill

Quina vida més dura...

Orangutà mascle


















Us ho recomanem molt, l'únic inconvenient és que has de llogar una moto o agafar un taxi perquè no hi arriba el transport públic.

La moto que vem llogar
 
L'endemà deixàvem Borneo per anar a Kota Bharu, poble “de pas” per arribar a les ansiades Illes Perhentian!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada