dissabte, 6 de setembre del 2014

NEPAL: 14 i 15 - CHITWAN

Després de gairebé 19hores de viatge (un tren, un rickshaw i 4 busos) arribàvem a Sauraha, el poblet proper al Parc Nacional de Chitwan, on havíem reservat habitació (Chitwan Gaida Logde) per les properes dues nits. Estàvem cansats i amb el cul quadrat de tantes hores de viatge però teníem que contractar les activitats a fer aquell mateix vespre perquè només teníem el dia següent per fer-les. Un cop consultat el ventall d'activitats i preus a l'hotel i a un parell d'agències més del poble, ens vem decidir per contractar la caminata de 4hores per la jungla pel matí amb l'agencia "Nepal Dynamic Eco Tours", anar al centre de cries d'elefants pel nostre compte per la tarda i assistir al centre cultural del poble per veure la dansa Tharu pel vespre.
 
L'activitat per la jungla (Jungle walk) començava a les 7 del matí. Anàvem amb dos guies que demostraven i tenien passió per la seva feina, i que ens van donar molta seguretat des del primer moment. L'activitat va ser una passadaaa!! Ens va encantaar!! Vem poder veure tres rinos (ens vem haver d'enfilar a un arbre!); diversos grups de cèrvols; monos i porcs salvatges (wildboar)...vem tenir mooolta sort!!
Li veieu l'orella al rino??
La Judith baixant de l'arbre

La Judith creuant la jungla

El Jordi buscant monos
 

Petjada d'un tigre
 
Per la tarda vem anar tot "xino-xano" (uns 3Km) fins el centre de cries d'elefants. Va ser un fracàs. No ens va agradar gens. Tenien 6 cries d'elefants junt a les seves mares, a ple sol i lligats amb grans cadenes. Horrible!! Pobres animals!! Als 10minuts ja érem fora.
 
De camí al centre de cries d'elefants

Elefants encadenats (:s)
 
De tornada al poble vem anar a veure un espectacle cultural: les diferents danses de la tribu Tharu, una tribu que encara existeix i que habita al poble de Chitwan. Balls amb bastons, timbals i altres instruments elaborats amb pells d'animals i altres materials. Va estar entretingut.
 
Dansa de la tribu Tharu I
Dansa de la tribu Tharu II
 
S'acabava el dia i l'endemà a les 8:30 del matí ens esperava un transfer (contractat) per acostar-nos a l'estació d'autobusos que ens portaria a Pokhara. Com estàvem encara una mica cansats del viatge anterior, vem decidir pagar una miqueta més (200NPR: 1,5€/pax) i viatjar amb autobús de luxe, és a dir, agafar un bus com els autocars de Bcn amb aire condicionat, wifi i amb més espai entre seients (als busos locals toquem amb els genolls amb el seient de davant, són sense aire i, la veritat, són unes carraques que es mouen com barques). Com la diferència de preus era poca, vem decidir-nos ràpid.


Només hem pogut gaudir d'un dia complet a Chitwan però la veritat és que el viatge fins aquí ha valgut la pena. Ho recomanem! A part, aquí també hem provat els millors Chicken Momo (gyozas de pollastre) fins el moment! Increïblement bons (creiem que el lloc es deia Rupti restaurant, just al costat de l'agència on vam contractar el jungle walk).

 
** El Parc Nacional de Chitwan és una de les àrees de conservació més preservades. En ell hi conviuen rinoceronts d'una banya, tigres de bengala, cocodrils de ghariyal, així com més de 50 espècies de mamífers, 525 tipus d'ocells, i 55 espècies de rèptils i amfibis, a part d'altres espècies de flora i fauna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada