dijous, 18 de setembre del 2014

NEPAL: DIES 24, 25, 26 i 27 - KATHMANDÚ

 
La vall de Kathmandú la formen bàsicament tres grans ciutats: Kathmandú, Patan i Bhaktapur.

Kathmandú és la capital del país i la major ciutat de la Vall. Té quatre Patrimonis de la Humanitat per la UNESCO: Kathmandú Durbar Square, Pashupatinath, Swayambhunath i Bouddhanath, a part d'altres punts d'interès.

Bhaktapur o "la ciutat dels devots" és el districte més petit de Nepal, tot i la seva riquesa en termes de cultura, art i arquitectura medieval, representada en antics monuments com la Bhaktapur Durbar Square o el Temple de Changu Narayan.
 
I Patan és una ciutat "enganxada" a la capital (com L'Hospitalet a Barcelona) on no hi podràs visitar massa més que la seva Durbar Square només o els seus carrers.
 
A Kathmandú hi teníem planejat passar-hi 4 dies, més que suficients per visitar-la tota de dalt a baix. El primer dia, després de recuperar-nos de les 7hores de viatge des de Pokhara, vem anar a donar una volteta pels carrers de la ciutat, observant els centenars de santuaris que hi ha i per la plaça principal de la ciutat; la Kathmandú Durban Square. Per accedir-hi et fan pagar 750NPR però vem fer-nos "els suecs", vem donar mitja volta i vem entrar-hi per un altre cantó. Estem d'acord en que és una plaça declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, però no creiem que s'hagi de pagar tant per accedir-hi).
 
Kathmandú Durban Square
L'endemà vem agafar un taxi (400NPR/trajecte) per visitar Patan, la seva Durban Square (entrada: 500NPR), molt similar a la de la capital i el Golden Temple (25NPR amb descompte d'estudiant :P):
Patan Durban Square
Els nens jugant...
 
...i els avis descansant
 
Estàtua de Budha
 
Façana del Golden Temple
 
 

Interior del Golden Temple

 El tercer dia el vem dedicar de ple al turisme:
Primer de tot vem anar a l'estupa de Boudhanath, una de les més grans del Sud d'Àsia. Construïda al segle V, la seva "cúpula" fa més de 36metres d'alçada i està envoltada de multitud de monasteris on actualment habiten els monjos budistes, de nombroses petites stupes situades a la base de la gran stupa i de rodes de pregària per practicar els resos.
 
La immensitat de l'estupa
 
La Judith

El Jordi

Comprant uns mantres beneïts per un monge budista
 
De camí a la Pashupatinath vem conèixer en Sanjay, un jove nepalí que ens va acompanyar fins l'entrada al temple, i amb el que vem estar xerrant una bona estona sota la pluja (Thanks Sanjay for time spent with us! We hope to see you in Barcelona!)
 
Panoràmica des de la muntanya de Pashupatinath instants abans de caure un bon aiguat
L'aiguat
D'allà, taxi cap a Thamel i de Thamel caminant fins al Jardí dels Somnis (200NPR). Un recinte botànic amb aire romàntic i ambient acollidor de flors, plantes i arbres diversos.
 
Al Jardí dels Somnis
I finalment, visita a la Swayambhunath Stupa. Diuen que aquesta stupa va ser construïda quan la Vall de Kathmandú era un immens llac i encara la ciutat no existia. També és coneguda com el Temple dels monos, per la quantitat de monos que hi viuen, i per les seves esplèndides vistes de tota la Vall.

Tot i les nombroses advertències de que els monos dels temples són agressius, no n'havíem trobat motius encara, fins que vem arribar aquí, a l'estupa de Swayambhunath. La Judith portava una bossa amb aigua i una bosseta de patates xips buida i un dels monos se li va tirar a sobre "a saco" deixant la bossa així:

Així és com va quedar la pobra bossa
Per arribar-hi, s'ha de pujar 419 escales (comptades!) i des d'allà gaudir de les vistes panoràmiques de tota la Vall, llàstima de la brutícia i lo poc cuidat que ho tenen tot i el preu de l'entrada (200NPR).
 

L'estupa de Swayambhunath

Vistes de la Vall de Kathmandú des de l'estupa

El mono "cabrón"
Les escales
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Va ser un dia esgotador però molt gratificant i profitós.
 
**CURIOSITAT: Els preus a monuments, places o ciutats sovint només ho paguem els estrangers, i a preus "força cars" pels estàndards econòmics del país. Això també passa a la Índia. Per exemple, un estranger per accedir al Taj Mahal ha de pagar 750 rupies índies; un local només 20. A Nepal fan pagar (500 rupies nepalís) per accedir a les Durban Square (les places principals de la ciutat) però només a nosaltres, els locals accedeixen sense cost.
 
 
Ja només ens quedava visitar la ciutat de Bhaktapur així que la vem deixar pel matí de l'últim dia. Vem agafar el bus local (1hora de trajecte -25NPR) i ens vem acostar fins allà. Diuen que és una de les ciutats més belles arquitectònicament i històricament, i part de raó tenen. Els seus carrerons estrets, les seves muralles, les seves placetes, la seva gent. Però també és molt semblant a les places de Kathmandú o Patan.
 

Rodatge d'una pel·lícula a la Durban Square de Bhaktapur
També diuen que és una de les ciutats més netes de Nepal, però la veritat és que a nosaltres no ens ha donat aquesta sensació.
 
Mentrestant, a la part de darrera....
La tarda la vem passar esperant que parés de ploure (ens va ploure tots els dies!) i passejant per Thamel, el barri de motxillers que està a 5minuts caminant d'on ens allotjàvem.
 
I és que de nou ens vem allotjar en una guesthouse, la Blue Mountain GuestHouse (9,27€/nit amb esmorzar), i després d'un canvi d'habitació i d'edifici (tenen dos i el primer feia molta olor a pintura) ens van fer sentir com a casa...fins i tot un dia ens van convidar a sopar amb els propietaris de la casa que vivien al pis d'abaix!
 
El nostre raconet per esmorzar
I per menjar...vem fer un altre descobriment! El McDonald Fast Food, al barri de Thamel: boníssim i econòmic. Us el recomanem.
 
I'm lovin' it
  I després de Nepal...  Malàisia!!!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada