divendres, 26 de setembre del 2014

RESUM DE NEPAL, PERSONATGES I CURIOSITATS

Del 03 de setembre al 17 de setembre de 2014


Només creuar la frontera ja ens vem adonar que Nepal era diferent a la Índia, mooolt diferent. Tot i que comparteixen escriptura ("sánscrito"), paraules i religió (majoria hindús) són dos països que no tenen res a veure l'un amb l'altre.

El canvi es palpa des del primer moment: paisatges verds (camps d'arròs), molta més netedat als carrers (hi ha papereres!), menys pressió dels comerciants (un cas apart són els taxistes -aquí no hi ha autorickshaws, són cotxes "normals"- perquè aquests sempre t'intenten prendre el pèl) i la seva gent és mooolt més amable i hospitalària, sempre amb un somriure i un "namasté" (hola i adéu) a la boca.

Nepal té més de 105 grups ètnics amb diverses cultures, tradicions i estils de vida. Els seus habitants poden ser dividits en dos grans districtes: Indo-Burmans i Mongoloids. La seva majoria són seguidors de l'hindú. No obstant, també hi conviuen altres religions com el budisme, el cristianisme i l'islam, entre altres. En quan a temples, hi predominen els budistes i els hindús.

Els nens van a l'escola de diumenge a dijous (a Índia de dilluns a dissabte). Tots ells van uniformats, vagin a escoles públiques o privades, per no generar diferències entre castes.

Aquí, com a la India, també hem trobat construccions realitzades amb l'ajuda d'altres països, com per exemple la carretera de Kathmandú a Bhaktapur, feta l'any 2011 gràcies a la cooperació de Nepal i Japó.

No ens ha agradat que ens facin pagar per entrar a les places de les ciutats de Kathmandú, Patan i Bhaktapur. D'acord que tenen monuments històrics...però també milers de tendes de souvenirs dedicades només al turista!

A més, aquests preus a monuments, places o ciutats sovint només ho paguem els estrangers, i a preus "força cars" pels estàndards econòmics del país (no són preus “simbòlics” sinó autèntiques“clavades”). Això també passa a la Índia. Per exemple, un extranger per accedir al Taj Mahal ha de pagar 750 rupies índies; un local només 20. A Nepal fan pagar (500 rupies nepalís) per accedir a les Durban Square (les places principals de la ciutat) però només a nosaltres, els locals accedeixen sense cost.

L'època de monsons s'inicia al maig i finalitza al setembre, però depenent la regió on estiguis, les pluges són més o menys intenses (Pokhara, Chitwan i Kathmandú, per ordre d'intensitat).

La moneda oficial de Nepal s'anomena Rupia nepalí (NPR) i actualment 127NPR equivalen a 1€. Cada bitllet porta la imatge d'un animal característic dels parcs naturals i selves del país: rino, tigre, etc.

Hora local: +3h45m de Barcelona
 

Bastides de fusta

El futur Rossi

Nepalí ben equipat

L'avi autèntic

Cartell al mig de la ciutat de Patan

Mantres budistes penjats a l'stupa Boudhanath

Fan del Barça. Fixeu-vos amb l'escut


El carnisser


El peixater

Fent un descans. No us recorda la imatge dels obrers esmorzant al gratacel de Nova York?

Jugant al parxís??

Vigilant com s'asseca el blat al mig de la plaça principal de Bhaktapur

No us ho menjaríeu tot?

Dolços de mel recent fets

Mare meva quina màscara!! :s

El vigilant del badu

Els "putos cracks"

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada