dijous, 21 de maig del 2015

ARGENTINA-BRASIL: DIES 213 a 216 - CATARACTES D'IGUAZÚ

 
Si viatges a Argentina una de les seves visites obligades són les Cataractes d'Iguazú, ubicades al nord-est del país i compartides amb Brasil. Amb una extensió de més de 2.500Km2, és al costat argentí on s'hi pot observar la major part de les cataractes (un 80%), però nosaltres no ens volíem conformar en veure-les des d'un dels dos costats i vem aprofitar per creuar la frontera i visitar també el Parc Nacional des del cantó brasiler.
 
 
Arribar-hi des de Puerto d'Iguazú (poble) és ben senzill: des de la terminal d'òmnibus hi ha autobusos que t'acosten al Parc Nacional d'Iguazú amb força freqüència (cada mitja hora). I anar fins al Parc do Iguaçu (Brasil) no implica molta més logística: el trajecte és d'una hora aproximadament i el mateix bus t'espera a immigració mentre et gestionen el visat.
 
Les cataractes d'Iguazú es troben dins del Parc Nacional del mateix nom des de 1934 amb la finalitat de protegir tant les cataractes com la biodiversitat que allà s'hi troba. 50 anys després de l'obertura del Parc van ser declarades Patrimoni de la Humanitat i actualment també són contemplades com una de les 7 Meravelles Naturals del Món.

Entrada al Parc Nacional do Iguaçú
 
Entre selva sub-tropical, les cataractes gaudeixen d'un entorn i una fauna immillorables. Des de que accedeixes al Parc no pares de veure coatís (mamífers semblants als óssos rentadors -mapaches-) i colorides papallones que, sense tenir por a l'humà, se'ns acosten per ser objectiu de nombroses fotografies. També vem poder observar àguiles sobrevolant les aigües i un parell de cocodrils.
 







 
Com et descuidis els coatís se't llencen a sobre per treura't el menjar
 

Per visitar el Parc d'Iguazú has d'invertir unes 5-6hores, entre els seus tres recorreguts: el circuit inferior, el superior i la Garganta del Diablo. Espectaculars passejos que et permeten observar els 275 salts d'aigua que formen les Cataractes, a través de passarel·les i de miradors on el contacte tant proper amb l'aigua i la naturalesa et fa posar la pell de gallina.

















 
El recorregut pel costat brasiler (Foz do Iguaçú) és més ràpid (unes dues horetes) però et permet aproximar-te més a l'aigua de les cascades i a la coneguda Garganta del Diablo, que és la zona on es concentra el major caudal de les cataractes.
 

 



 

Al creuar la pasarel·la quedes xop




Núvia mullada



 
 
Havíem vist imatges de les cataractes per Internet en incomptables ocasions però cap d'elles t'apropa a l'experiència de tenir tal quantitat d'aigua caient amb fura davant nostre causant un soroll ensordidor però fantàstic.
 
I és que les increïbles vistes, l'entorn, la fauna, el soroll de l'aigua converteixen el lloc en un indret únic i meravellós.
 
 
 
Des de Puerto d'Iguazú, a part de visitar el poblet (de pujades i carrers argilosos), també vem aprofitar per anar passejant fins a l'anomenat Hito Tres Fronteras, on en la unió dels rius Paranà i Iguazú es pot veure diferenciadament l'encreuament de tres països: Argentina, Brasil i Paraguai.

Carrer de Puerto Iguazú
Des d'Argentina, a l'esquerra Paraguai i a la dreta Brasil

Les 3 banderes

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada