dissabte, 23 de maig del 2015

ARGENTINA: DIES 217 a 221 - PROVÍNCIA DE TUCUMÁN

 
SAN MIGUEL DE TUCUMÁN
Des de Puerto d'Iguazú, 25hores!! seguides d'autobús ens portarien fins a San Miguel de Tucumán, capital de la regió de Tucumán. Posàvem els peus a la ciutat passades les 10 de la nit, així que aquell dia no vem fer res més que descansar.
 
Ja l'endemà el dedicaríem a la visitar la ciutat:
 
 
 
 
 
Un dels edificis més emblemàtics de la ciutat és la històrica Casa de la Independència, on el juliol de 1.816 congressistes vinguts d'arreu del país van signar i jurar la Declaració d'Independència de l'Argentina.
 
 
La província de Tucumán és coneguda com el Jardí de la República perquè en aquesta àrea el verd és el color predominant. Aquí, a part de visitar la ciutat de San Miguel de Tucumán, també es poden realitzar multitud de senderismes que van des de travessar la selvàtica vegetació de les Yungas fins a ascendre als diversos cims.
 
 
AMAICHA DEL VALLE
De San Miguel de Tucumán ens vem desplaçar a un bell poblet situat entre àrides terres semi-desèrtiques: Amaicha del Valle.
 
Coneguda com una de les localitats pintoresques de la Vall de Calchaquí, Amaicha és un poble petit on la vida passa sense presses pels seus habitants.
 
Terra de la comunitat amaicha, veneren a la Pachamama (Mare-Terra) per demanar-li fertilitat pels seus cultius i bestiar. Disposa d'un clima sec i solejat amb poca humitat; diuen que fa sol durant 360 dies l'any...doncs nosaltres hi vem estar un dels 5 dies restants perquè ens va ploure!!
 
 
Vem arribar passat el migdia així que la tarda la vem passar fent una petita caminata pel riu fins a arribar a una escultura que tenen ben peculiar: la verge tallada en fusta.
 
L'escultura representa la verge immaculada que, amb una posició com si hagués ensopegat, és subjectada per una gran mà (la base de l'obra) que simbolitza la mà de Déu.


 
L'endemà matí, abans de seguir amb la ruta, visitavem la plaça San Martín (plaça principal) on al seu voltant s'hi ubiquen els principals edificis governamentals, i el Museu de la Pachamama (entrada: 30ARS), extensa exposició de l'art indígena (reproducció de vivendes, tapissos, pintura, etc.) obra del seu controvertit i polèmic propietari, l'Hèctor Cruz.
Interior del Museu
 
Representació del Sol (Inti)
Escena de la vida tradicional pre-hispana
En vermell, la Pachamama embarassada i a la dreta, la lluna (Qilla)
  
 
QUILMES
Del Museu marxàvem a Quilmes situat a només 18Km. d'Amaicha (direcció Salta) per la coneguda Ruta 40, la carretera que creua Argentina de Sud a Nord.
 
L'autobús ens deixava en aquesta mateixa carretera 40 i ens “tocava” caminar uns pocs kilòmetres, carregats amb les motxilles i a ple sol, fins arribar a l'entrada a les ruïnes de Quilmes però un amable local ens va “carregar” en la seva pick-up i ens va deixar a la porta d'entrada de les ruïnes...quina sort vem tenir!!



 
 

Les ruïnes de Quilmes són un assentament de la comunitat quilmes, situat entre immenses àrees de cardons (cactus), dalt d'un turó des d'on vigilaven i controlaven als enemics. Amb uns 3.000habitants a l'àrea urbana i uns altres 10.000 als voltants, la zona va aconseguir un gran desenvolupament social i econòmic. Però amb la conquesta espanyola, dels 13.000habitants que tenia la ciutat, només en van sobreviure uns 1.500 els quals van fugir a peu fins a Buenos Aires (només van arribar-hi 400).
 
 
CAFAYATE
Visitades les ruïnes, agafàvem de nou un bus fins a Cafayate, localitat bàsicament vinícola (plena de bodegues) des d'on vem donar inici al tour a La Quebrada de las Conchas: preciós!!

 

Veieu al Jordi entre tant de color? 
 
 





 




 










A Cafayate vem allotjar-nos en el Hostel Huayra Sanipy (hab. doble amb bany compartit – 200ARS amb esmorzar), propietat d'uns joves germans que feia poc havien adquirit l'establiment i li havien donat un aire molt agradable.


Mural del carrer
Original papelera, a Cafayate
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada