dimarts, 19 de maig del 2015

ARGENTINA: DIES 207 a 213 - BUENOS AIRES


Ja som a Amèricaaaa!!!
 
Aterràvem a Buenos Aires després de 40hores de vol (14h de les quals amb turbulències :s) i 70hores d'aeroports així que el nostre cansament era elevadíiiissim i només desitjàvem descansar, però el jet-lag ens va jugar una mala passada i durant els tres primers dies no vem aconseguir conciliar el son fins passades les 10 del matí :s . Podem dir que dormíem de dia i esperàvem de nit; un rollo...
 
Fins al quart dia no vem començar a “ser persones” així que aquell dia i el següent ens vem llençar a sortir del hostel en el que estàvem allotjats per conèixer la “capital federal” de la pàtria argentina.
 
 
El primer matí el vem dedicar a anar a comprar els bitllets d'autocar per anar a Iguazú; la data que havíem decidit per anar-hi coincidia amb festiu (dia de la memòria) i no volíem quedar-nos sense plaça al bus. Ja amb els bitllets a la mà, des de la terminal d'òmnibus d'El Retiro, vem agafar un tren que ens va deixar al barri on estàvem allotjats (Palermo) i allà vem iniciar la visita per Buenos Aires tot agafant un Subte (metro) que ens va deixar al Microcentro, el cor de la ciutat.
 
De l'Obelisco vem anar tranquil·lament caminant fins la Plaza de Mayo, passejant pel carrer Florida, peatonal i amb molta activitat. Ja a Plaza de Mayo vem fotografiar la Casa del Gobierno o Casa Rosada (pel color de la seva façana); el Palacio de los Tribunales i vem acabar el dia entrant a la Catedral, on també hi ha custodiades les cendres del general San Martín i d'un desconegut (això és el que s'indica la placa informativa).
L'Obelisco de la Plaza de Mayo
La casa del govern o casa rosada


La catedral...no us recorda més a un temple grec?
Interior de la catedral
Mausoleu del General San Martín

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L'endemà agafàvem un bus (colectivo o micro) que ens va acostar al famós barri de La Boca per passejar amunt i avall pel colorit i ara també turístic Caminito.
L'entrada al carrer amb el Papa al balcó





Maradona amb dos ballarins de tango al fons
I, per suposat, el Papa Francisco
 
D'allà, un altre bus al bohemi barri de San Telmo per recórrer el Paseo de la Historieta, on s'hi troben figures animades emblemàtiques argentines (l'única que coneixíem era la Mafalda però no preteníem més: l'adoro!!).
Susanita, Mafalda i Felipe
Don Fulgencio



 
Finalment vem acabar a Puerto Madero, un barri nou residencial on es pot creuar el Puente de la Mujer (de Calatrava), accedir al Buque-Museo o senzillament caminar per la vora del riu.

Imatge del barri amb el buque-museo i el pont de Calatrava al fons
 
La Boca és un barri dels imprescindibles a visitar; és on s'ubica el famós carrer de Caminito, amb les casetes de colors (anomenades conventillos), les tendetes i els tangos. Barri humil i perillós si t'allunyes del “circuit turístic”, Boca també allotja el camp de La Bombonera (del Boca Juniors) però tot i la proximitat entre aquests dos indrets (uns 400metres) és desaconsellable creuar pels carrers del barri d'un lloc a l'altre. Malgrat això, per nosaltres, el barri de la Boca va ser el millor de la ciutat.

Explica la historia del barri que els conventillos varen ser construits pels immigrants que van decidir establir-se en aquella zona per les possibilitats laborals que oferia el barri (està al costat del riu -port marítim-). Van construir les cases de fusta i xapa sobre pilars per poder fer front a les pujades del riu i les van pintar amb la pintura sobrant de les drassanes. 
Curioses façances
Al barri no hi pot faltar una "cancha" de futbol...

...l'escut i els colors del Boca per tot arreu...

...i l'idol dels argentins
Fins i tot l'empedrat és colorit













En una ciutat tant gran segur que moltes coses ens van quedar pendents de visitar però poder les que més ens hagués agradat fer són: anar al cementiri de La Recoleta (on està enterrada l'Eva Perón), fer una excursió a Tigre o veure un partit de futbol (entrades esgotades).
 
 
De Buenos Aires la nostra intenció inicial era viatjar a Perito Moreno i d'allà anar “pujant” entre la serralada argentina i la xilena però La Argentina és molt gran i, com a conseqüència, les distàncies entre ciutats són immenses. Hi ha dues opcions de transport: l'avió (caríssim per l'estranger) o els autocars de llarga distància (més econòmics -encara que no barats- però impliquen moltíssimes hores de viatge). Nosaltres teníem clar quin seria el nostre mitjà de transport per moure'ns pel país així que mirant el pressupost i les distàncies que suposava el bus vem decidir fer un nou canvi de plans i deixar l'Argentina sud i patagònica (i Xile) per una propera ocasió.
 
Visitaríem més profundament la zona nord-est argentina, coneguda com la NOA i, evidentment, també aniríem a Iguazú; imprescindible creiem si viatges a aquest país.
 
 
INFO: Dos dies és l'estança mínima a Buenos Aires si el que vols és visitar els seus barris principals. Si, a més, t'interessa entrar a museus o profunditzar més en les zones necessitaràs un parell o tres més de dies, que nosaltres els vem “gastar” sense fer res a causa del jet-lag. A nosaltres BsAs no ens ha acabat de fer el pes; gran capital amb molt de tràfic i bruta. Aquesta ha estat la nostra humil percepció.
 
INFO: Per desplaçar-te per la ciutat tan en metro (subte) com en bus recomanem comprar una targeta anomenada SUBE, que permet viatjar més econòmicament per la city. Es compra als Kioskos o guixetes del subte i s'hi carrega els diners dels viatges que tinguis pensat fer.

La targeta "Sube" és la blava, l'altra és d'un sol trajecte

 
RECOMANACIÓ: El tema divises és un “quilombo” com diuen els argentins. I és que a part del canvi oficial hi ha un canvi negre conegut per tothom on l'intercanvi de dòlars americans o euros per pesos argentins surt moooolt més a compte. Hi ha un cèntric carrer a BsAs, el c/ Florida, que no paren d'oferir-te realitzar l'intercanvi de divises però nosaltres abans d'anar a fer-ho allà recomanem que ho comenteu a l'hotel on us allotgeu perquè segurament ells mateixos et faran el canvi (i són molt més fiables).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada