diumenge, 17 de maig del 2015

NOVA ZELANDA: RESUM i RECOMANACIONS

 
La nostra ruta per NZ va consistir en recórrer gairebé 7.000km; uns 4.000 a l'illa sud i uns 3.000 per la nord, en 21+4+11 (36) dies que hem viatjat en campervan, i 3 dies més a Auckland de hostel. Creiem que és “la opció” apropiada per visitar el país és llogar una furgoneta o campervan perquè et permet visitar i moure't amb total llibertat i, de pas, t'estalvies uns centimets amb l'allotjament.

Cal dir però que l'illa sud està més habilitada per aquest mode de viatjar que la nord ja que gaudeix de més àrees de càmping i zones de píc-nic on pasar la nit que la nord, i no és que sigui una alternativa poc usual entre els turistes sinó que és la més utilitzada; per la carretera no pares de veure furgos de lloguer per tot arreu!! I és que hi ha moltíssimes companyies de lloguer de vehicles de tot tipus i per a totes les butxaques: Wicked, Jucy, Maui, Tui, Escape, Hippie campers, Spaceships, Rockets, etc.
 
 
No som ningú per donar consells però si veniu de visita a NZ reserveu més dies per l'illa sud que per la nord. Poder una bona proporció per un mes de viatge seria: 12 dies per la nord i 18 per la sud però que consti que cadascú és lliure de repartir-se els dies com ho consideri oportú.
 
 
*CURIOSITAT: No es gens extrany, al contrari, és força habitual veure als locals descalços pel carrer, amb els cabells tenyits de colors llampants o bé ataviats amb gorros de “cowboy” i ganivets a la butxaca. I és que el neozelandès és peculiar tant en la indumentària com en el carácter, amb un sentit de l'humor “una mica especial” diríem.
 
*INFO: La cultura maorí és una cultura molt arraigada al país però la sensació que t'endús un cop vas recorrent les illes és que no faciliten massa informació sobre aquesta interessant comunitat indígena. Si que ho fan per mostrar-ho com a “show” pel turista però no la realitat. També te'n adones que és difícil veure un local maorí amb un local “d'ascendència europea”, molt difícil. Sembla que no es relacionin entre ells. Que encara hi hagi una bretxa cultural important, per exemple senyalitzant els poblats amb residents maoris.
 
*INFO: Aquí tot és car, el preu d'un cafè ronda els 4€ i el d'una coca-cola 3€. Per això us facilitem alguns “tips” que podríem ajudar-vos a estalviar alguns diners si viatgeu a aquest país de fantàstics paisatges:
  • A les gasolineres i punts d'informació es poden aconseguir unes targetes AA Smartfuel, que es serveixen per estalviar alguns centimets a les gasolineres BP i Caltex.
 
  • També comprant als supermercats amb imports majors de 40NZ, pots obtenir descomptes per litre de gasolina per determinades àrees de servei.


  • Hi ha un peatge ubicat a l'illa nord que es pot evitar perfectament si agafes la ruta alternativa i gratuïta que t'indiquen en cartells. Sinó, al passar per l'autopistaecta la teva matricula i l'import s'extreu del dipòsit que has deixat a la companyia de lloguer del vehicle.
 
  • Els supermercats més econòmics són Pak's and save, New World i Countdown, per aquest ordre. Els Pak'n'save estan situats a les afores de les ciutats perquè són grans magatzems amb els passadissos distribuïts com si fossis a recollir el moble de l'Ikea. El New World, és molt més habitual de trobar-te'l, i si vas a mig matí pots aprofitar el menjar calent que ofereixen per dinar aquell dia perquè a les ciutats no és precisament fàcil trobar una zona permesa per poder cuinar i això et treu de “l'apuro”.
 
*INFO: L'estat de les carreteres està molt bé, a excepció de les zones d'obres constants o petits trams on el terra és de grava. També hi ha carreteres secundàries de sorra però no suposen cap inconvenient per a la conducció.
 
*INFO: Els horaris comercials dels pobles són fins les 17hores aprox.; això vol dir que passada aquesta hora pot ser que no veieu ningú pel carrer. Ni ningú ni res. Tot tancat i barrat. Desèrtic. Així que no us en refieu de fer alguna cosa passada aquesta hora perquè no serà possible a no ser que sigui en un espai lliure.
 
 
*INFO: Si sou fanàtics de la trilogia de “El senyor dels anells” i “El Hobbit”, Nova Zelanda “és el vostre país”. Aquí van ser gravades les diverses pel·licules de la saga i hi podeu trobar tour per visitar sets de rodatge o el poblat de Hobbiton per “mòdics” preus, uns 70-150 dòlars NZ, és a dir, des de 50€. Sobretot ho podreu trobar a l'illa nord, a Rorotua o a Wellington, entre d'altres.
 
 
*INFO: Després d'haver vist força àrea neozelandesa, podem afirmar que la zona que més ens ha agradat, sens dubte!, ha estat d'Oamaru a Te Anau, passant per la regió de Catlins. Una zona que habitualment en les rutes turístiques passa desapercebuda però que, per nosaltres, ens ha semblat impressionant, convertint-se, per nosaltres, en una àrea altament recomanable pel viatger.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada