dimecres, 13 de maig del 2015

NOVA ZELANDA: DIES 167 a 206 - ILLA NORD Part I


Amb la recollida de la nova super-furgo (deixant prèviament la “casa amb rodes”), iniciàvem la segona etapa pel país dels kiwis: la visita de l'Illa Nord.


A aquesta illa hi destinaríem 10 dies en furgoneta i alguns altres dies més per visitar la ciutat d'Auckland, abans d'abandonar NZ.
 

El primer dia amb el nou vehicle va ser de desplaçament; d'avançar. Vem arribar fins a Whangaparaoa, on vem passar la nit a la marina del Gulf Harbour, és a dir, d'estrangis al pàrking del port del poble.
 
Abans però, ens enlluernàvem amb una bonica posta de sol des d'una zona recreativa propera a Whangaparaoa, des d'on es poden apreciar unes magnifiques vistes a la costa d'Auckland.

 
L'endemà ens vem llevar actius i amb ganes de caminata així que abans de dirigir-nos a Bay of Islands vem passejar per un petit bosc ple de kauris, arbres natius del país.


Amb les piles a tope marxàvem als poblets costaners de Bay of Islands, Paihia i Kerikeri, on hi vem visitar el seu monument de pedres ubicat a la plaça del poble.

No us recorda a alguna cosa?
Curiosa biblioteca


Monument al mig de Kerikeri
Aprop d'allà, a Waitangi, vem aprofitar per conèixer una mica més sobre la interessant i renegada cultura maorí assistint al museu on es troba la còpia del tractat de Waitangi acordat entre la corona anglesa i el poble maorí, i datat de 1.840. També en aquell recinte s'hi trova la històrica casa (i sala) on aquest important document es va signar.

Fragment del Tractat de Waitangi
En aquesta sala recreada és on es va signar el tractat

 











En el preu del museu també hi teníem inclosa una performance amb diverses danses originàries d'aquesta antiga cultura, on els locals indígenes ens van mostrar també algunes de les seves costums i etiquetes.
 


Antiga casa de la comunitat maorí


Canoa de guerra feta d'arbres kauris
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La població neozelandesa és divideix entre descendents maoris i europeus. La sensació que vem tenir nosaltres des del primer moment és que encara hi ha diferències classistes entre la població d'un origen i la d'un altre. Una societat on el maorí està “apartat”, diferenciant en tot moment les escoles per a maorís, els pobles on hi viuen maorís, etc.
 

La zona nord de l'Illa nord és una àrea d'abundants boscos de kauris. Nosaltres ens acostàvem al Puketi Forest domini del Tane Mahuta, el kauri més alt del món amb 51'5m. d'alçada, i també d'alguns dels més amples kauris que existeixen. La veritat és que l'arbre impressiona, llàstima que les fotografies no captin la grandesa i magnitud d'aquest arbre típic d'aquestes terres.

 
Del bosc marxàvem a la platja, traçant la ruta Twin Coast (res d'especial). La platja que visitàvem era la 90 Mile Beach, al nord nord de l'illa. Amb una extensió de gairebé 90Km. de llargària, la platja està formada per diverses platges unides entre sí que fan que mai arribis a veure el seu final. Bordejada per dunes de sorra, no mesura exactament 90 milles (145Km.) però se l'anomena així per la seva llarga longitud.

90 Mile Beach

Per que se't planti algú amb la tovallola al costat!!













Hi ha un tour que consisteix en transitar per la sorra en autocar però no és una platja apta per a turistes joves i inexperts...

 
De la platja tornàvem al bosc, aquest cop per veure el kauri més vell, de més de 2.000anys. Està al bosc de Waipoua però si visiteu aquesta zona us adonareu que la Kauri Coast està plena de Kauri forests, d'ací el nom a la costa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada