diumenge, 3 de maig del 2015

NOVA ZELANDA: DIES 167 a 206 - ILLA SUD Part V

DIA 13: Hokitika – Punakaiki
L'endemà, abans d'abandonar Hokitika, vem visitar una tenda-fàbrica de pedra de Jade, on ens van mostrar com donen forma i poleixen aquest material per a la seva producció i venda.

Acabada la sessió “informativa” sobre el Jade, vem anar passejant fins la llunyana punta de la platja per visitar una reproducció d'un antic vaixell. Res especial la veritat.
 
De camí a Westport vem parar a Greymouth per conèixer el poble però res ens va cridar l'atenció així que vem seguir amb la ruta prevista que ens va dur fins a la platja de Punakaiki, per visitar les conegudíssimes Pancakes Rocks, unes formacions de roca calcària de fa 30 milions d'anys d'antiguitat que, degut a les erosions, durant marea alta, l'aigua del Mar de Tasmània penetra a través de guèisers marítims verticals formats generant unes espectaculars imatges i sorolls.




 
Les Pancakes Rocks són un dels atractiu turístic més importants de NZ.


DIA14: Punakaiki - Westport
De camí, abans de parar a Westport, vem voler descobrir el Cape Foulwind i el seu mirador, ple de foques descansant sobre les roques, amb el Mar de Tasmània de fons. És un agradable passeig de 3hores que t'acosta al mar i t'apropa a la fauna marina ja que, en determinades èpoques de l'any si poden fins i tot divisar dofins.
 

 
A 25Km. al nord de Westport, dalt de la muntanya, hi ha el desèrtic poble de Denniston, una antiga població minera que explotava el carbó.

Actualment el poble ja no existeix però encara s'hi poden observar els seus raïls, les rovellades i trencades vagonetes i la zona que anteriorment havia sigut el dur Denniston.
 



 












A més a més, des d'allà, també si poden fer diferents caminates per conèixer les rutes que feien els seus miners o les vagonetes carregades de carbó, o simplement observar les fantàstiques vistes panoràmiques de la ciutat de Westport.


DIA 15: Westport – Motueka
Arribàvem a Motueka per l'endemà fer un trekking pel Parc Nacional Abel Tasman, un dels més importants del país.
El poble no té més que un oxidat vaixell enfonsat a pocs metres de la costa que, amb la marea baixa dels matins, t'hi pots acostar fins a tocar-lo, i una piscina d'aigua salada ubicada a la costa i utilitzable només quan la marea està baixa també (sinó la piscina queda coberta pel mar).
 

 
La piscina d'aigua salada, a la costa
 

Passejant pel carrer ens vem creuar amb aquest adorable eriçó 


El cinema de Motueka, amb figures mundialment reconegudes
La platja del camping on vem dormir
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada