dimecres, 6 de maig del 2015

NOVA ZELANDA: DIES 167 a 206 - ILLA SUD Part VI


DIA 16: Motueka - Nelson
Ens llevàvem d'hora per dirigir-nos al Parc Nacional d'Abel Tasman per fer un trekking que implica un mínim de 8hores de caminata.
 
Teníem la intenció de passar la jornada sencera a l'Abel Tasman però, a l'arribar al parking del Parc, ens vem endur una sorpresa molt desagradable: havíem perdut el bolset on hi duien els passaports, les llicencies internacionals de conduir, els diners i una de les targetes de crèdit. Buaaah quin disgust!!
No cal dir que la resta del dia va ser de purs tràmits: denúncia a la policia, trucades per cancel·lar la targeta i demanar hora a l'ambaixada...tot el dia perdut.
 
PD: La ruta també és pot reduir a 5hores si agafes un vaixell que t'escurça el tram o allargar-la fins a 4 dies si el que vols és un contacte de dies amb la naturalesa. Si et decideixes per aquesta última opció, recorda reservar-ho amb antelació perquè les places als albergs del Parc són limitades.
 
DIA 17: Nelson
L'endemà matí el vem passar a la biblioteca, acabant de tancar gestions pendents pel tema del bolset perdut.
 
Després de dinar vem passejar per Trafalgar St., el carrer amb més ambient i tendetes de a ciutat.



D'allà, vem pujar a l'església, situada sobre un turonet al final del citat carrer i envoltada de cuidats espais enjardinats.
 
És curiós però els espais habilitats per dormir amb les campervans a Nelson són els parkings situats a les places interiors d'alguns blocs d'edificis, al centre de la ciutat. A partir de les 20h veus com els cotxes locals marxen i arriben les furgos dels turistes per fer-hi nit.

 
DIA 18: Nelson - Picton
Pel matí, a Nelson, vem passejar pel carrer South, un carrer protegit per la ciutat que manté l'essència i l'arquitectura típica neozelandesa de mitjans del s. XIX.
 
El cuco carrer de South
Seguidament vem parar-nos a xafardejar la joieria JensHansen, a Selwyn St., on es va fer l'anell d' “El Sr. dels anells”, vem apropar-nos a un centre de reunió maorí i finalment vem passejar pel mercat ambulant d'alimentació i artesanía que té lloc, els caps de setmana, a la plaça Mongomery (on havíem dormit la nit anterior).
A la porta de la joieria d'El Sr. dels anells
Centre maorí
Detall maorí
El mercat dels caps de semana
Ja a Picton vem buscar un espai on deixar el cotxe i poder anar a visitar el poble tranquil·lament, tot bordejant el petit port i passejant pels seus amples carrers.
 
La seca badia de Shakespeare, abans d'arribar a Picton
Picton no té massa més que ser la petita ciutat que dona sortida/entrada als ferris que creuen d'una illa a l'altra del país.
 
 
PD: Entre Nelson i Picton hi ha un petit poblet costaner anomenat Havelock coneguda com la capital mundial dels musclos de closca verda (així ho certifica un rètol col·locat a l'entrada del poble).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada