dissabte, 9 de maig del 2015

NOVA ZELANDA: DIES 167 a 206 - ILLA SUD Part VII


DIA 19: Picton - Blenheim
L'intenció d'aquell dia era anar fins els Marlborough Sounds a través del Queen Charlotte Track, per arribar als fiords del nord de l'illa ubicats entre Picton i Blenheim. Però el mal temps amb el que ens vem despertar no ens va permetre fer la ruta prevista així que, com disposàvem de temps, ens vem entretenir pel camí, al poblet de Linkwater, fent fotos a les bústies de les cases que estan habilidosament ben decorades.















Com volíem dormir en un pàrking permès però amb places limitades (5) de Blenheim, a mitja tarda ja érem allà i, a l'arribar, ens vem endur una sorpresa que ens va distreure la tarda: el pàrking era d'un camp de beisbol on, nens, estaven jugant un partit.
 
 
La regió de Blenheim és zona vinícola amb diversos Wine Trails on poder catar els diferents vins que s'hi cultiven però nosaltres, com a responsables conductors, no vem fer-ho perquè havíem de conduir.
 
 
 
 
DIA 20: Blenheim – Kaikoura
Ens llevàvem a les 8h del matí, hora en la que ens feien fora del pàrking, per dirigir-nos a Kaikoura.
 
A Kaikoura tens l'opció d'embarcar-te en un tour per avistar balenes, nadar entre dofins i pescar però cal dir que els preus per cadascuna d'aquestes activitats no són gens econòmics. Nosaltres ens vem plantejar fer el tour per veure  les balenes però, tot i l'elevat preu, hi havia llista d'espera de dos dies, i nosaltres no podíem esperar tant de temps perquè havíem de tornar la super-furgo en breu. Una llàstima...
 
Així que el matí que teníem pensat "invertir" en el tour el vem utilitzar per fer un petit trek per la costa de la ciutat, d'unes 2h30min de duració.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Després, de camí al Okiwi Bay (on teníem la intenció de fer nit) i passat el Ohau point, vem observar a peu de carretera una gran colònia de foques. I no podíem passar de llarg, és clar!

 
 

A la zona nord-oest i nord de l'Illa els paisatges no són tant espectaculars com a la zona sud-oest i sud. Tot i així, has d'estar pendent sempre del paisatge perquè, de cop, et pots topar amb un escenari que et deixi amb la boca oberta.
 
 
 
DIA 21: Kaikoura – Christchurch
L'últim dia amb la super-furgo va servir-nos per desplaçar-nos de Kaikoura a Christchurch, i visitar la ciutat més poblada i gran de l'Illa Sud.
 
A Christchurch vem visitar l'immenssíssim Hagley Park (un gran parc públic amb pistes de pàdel, camps de golf, espais per jugar i córrer o un llac); el monument a les víctimes del terratrèmol de 2011, la catedral (que té una part derruïda); l'antic tramvia que encara funciona com a transport turístic i els bonics i múltiples grafitis de les parets.
Bonic carrer proper a l'estació del tramvia

La catedral mig derruïda
Homenatge a les víctimes del terratrèmol

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vem fer nit a un descampat habilitat per a campervans passada la ciutat, sota un pont, per la carretera 73.
 
 
La primera etapa en furgo s'acabava però encara podríem gaudir d'aquests meravellosos paisatges durant un temps més. Ara tocava el torn al relocation, una alternativa de transport que a nosaltres ens va venir força bé per creuar d'una illa a l'altra sense la despesa extra que suposa embarcar la super-furgoneta en un ferry.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada